ΣΥΡΙΖΑ- Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ- Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την καταδίκη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, αλλά και την ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία και τα εθνικά ζωτικά συμφέροντα εξέφρασε η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν

Την απερίφραστη καταδίκη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, αλλά και την ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία και τα εθνικά ζωτικά συμφέροντα εξέφρασε η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. 

«Στην Ελλάδα η κατάσταση ήταν τραγική και πριν από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Συμπληρώθηκαν δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και πλέον η κοινωνία δεν αντέχει... Έταξαν γαλάζιο ουρανό και αντ’ αυτού έφεραν σύννεφα και γκρίζο, μια βαρυχειμωνιά στον τόπο, μια κατάσταση που δεν μας αξίζει… Έχει έρθει πια η ώρα για πολιτική αλλαγή, για να δοθεί προοδευτική διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα, που δημιούργησε η νεοδεξιά κυβέρνηση», είπε μεταξύ άλλων ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης.

Στις νομοθετικές παρεμβάσεις των τελευταίων δυόμιση ετών στα εργασιακά αναφέρθηκε ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση προωθεί συστηματικά αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και παράλληλα νομοσχέδια που διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρα μας… Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς, με αποτέλεσμα να οδεύουμε σε φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας…».

Για το «τσουνάμι ακρίβειας που διαλύει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό» μίλησε ο βουλευτής και αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την ανάγκη λήψης μέτρων, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση επέδειξε και συνεχίσει να επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία. «Η ‘καταπληκτική ποιότητα ζωής’, που ευαγγελίζεται ο κύριος Μητσοτάκης, γίνεται εφιάλτης για τα ελληνικά νοικοκυριά, τις πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Δεν πάει άλλο!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης και υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παρέμβαση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Στις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, οι οποίες βρίσκουν εντελώς απροετοίμαστη την Ελλάδα, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης. Όπως εξήγησε «η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκει τη χώρα μας να καταγράφει ήδη πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας στις τιμές καυσίμων και ενέργειας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει θεατής αφήνοντας τη χώρα μας με την ακριβότερη χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, αλλά και με αύξηση της εξάρτησης της Ελλάδας από το φυσικό αέριο, λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη μειώνει την έκθεσή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φυσικό αέριο, πριν από τις σημερινές αρνητικές εξελίξεις στην Ουκρανία, το πληρώναμε ήδη 30% ακριβότερα από τη Βουλγαρία, κάτι που βιώνουν όλοι οι πολίτες στην τσέπη τους εδώ και μήνες».

Σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, κατέληξαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οδεύει προς το τρίτο συνέδριο του, το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο για την συγκρότηση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, με στόχο να εκφράσει τα όνειρα, τις αγωνίες και τις ελπίδες της κοινωνίας. «Καλούμε τους πολίτες να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να συνταχθούν στον κοινό μας αγώνα για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News