Ε.Θ.Ο.Δ.: Στη Βουλή από τον Κεγκέρογλου η επιστολή της για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κρήτη
Ε.Θ.Ο.Δ.: Στη Βουλή από τον Κεγκέρογλου η επιστολή της για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, ζητά από την πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να καταβληθούν επιτέλους αποζημιώσεις από το Γερμανικό Δημόσιο σε κάθε πληγέντα και στους απογόνους τους

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης την επιστολή της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας με την οποία περιγράφονται με επάρκεια τα συνταρακτικά γεγονότα της 21ης Αυγούστου 1944, τότε που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, καταστράφηκαν ολοσχερώς σπίτια και λεηλατήθηκαν περιουσίες.

Η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, ζητά από την πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να καταβληθούν επιτέλους αποζημιώσεις από το Γερμανικό Δημόσιο σε κάθε πληγέντα και στους απογόνους τους, ανάλογες με όσα πράγματι στερήθηκαν αυτοί παρανόμως κατά παράβαση τους δικαίου του πολέμου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζητά να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις της Ένωσης και να προβεί η πολιτεία στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News