Χανιά: Με βαθιά οδύνη το τελευταίο «αντίο» στον 22χρονο Νίκο - Καταπλακώθηκε από τοιχίο κτιρίου στη Λάρισα (εικόνες)

Κρήτη
Χανιά: Με βαθιά οδύνη το τελευταίο «αντίο» στον 22χρονο Νίκο - Καταπλακώθηκε από τοιχίο κτιρίου στη Λάρισα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς και φίλους για τον 22χρονο φοιτητή που βρήκε τραγικό θάνατο στη Λάρισα

Ανείπωτη είναι η θλίψη που επικρατεί στην περιοχή των Κατσιφαριανών στα Χανιά,. Γονείς, συγγενείς, συναθλητές και φίλοι αποχαιρέτησαν την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου στις 15:00 τον 22χρονο φοιτητή Νίκο Μπιτσάκη, που βρήκε τραγικό θάνατο στη Λάρισα, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας.

Ουδείς μπορεί να πιστέψει πως το γελαστό παιδί του ποδηλατικού Ομίλου Τάλως Χανίων, Νίκος Μπιτσάκης, έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Αβάσταχτος ο πόνος για τους δύο τραγικούς γονείς που έχασαν για πάντα το μονάκριβο παλικάρι τους και ένα μεγάλο γιατί, για τον τόσο πρόωρο και άδικο χαμό του.

Η σορός του άτυχου φοιτητή έφτασε νωρίς το πρωί στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στα Χανιά, συνοδευόμενη από φίλους και συμφοιτητές του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα Χανιά, με δεκάδες διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα ποδηλασίας, ο 22χρονος θα ολοκλήρωνε σύντομα τις σπουδές του στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα επέστρεφε στην οικογένεια του. Για τους δικούς του ανθρώπους και όσους τον γνώρισαν, η απώλεια μοιάζει με ψέμα.

Στο τελευταίο του ταξίδι για τα Χανιά τον συνόδεψαν φίλοι του από τη Λάρισα και οι τραγικοί γονείς .

Χθες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, τελέστηκε στην Λάρισα, όπου έχασε τη ζωή του, το τρισάγιο στη μνήμη του 22χρονου φοιτητή. Στο σημείο όπου άφησε την τελευταία πνοή του, επί της οδού Ασκληπιού κοντά στη συμβολή με την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων, βρέθηκαν γείτονες μα και φίλοι του Νίκου κρατώντας από ένα κερί στο χέρι. Νέοι της θεσσαλικής πόλης πραγματοποίησης βουβή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία και αργότερα στο δημαρχείο της Λάρισας για όσα δεν μερίμνησαν να πράξουν οι αρμόδιοι για να αποφευχθεί το μοιραίο.

Η μνήμη του άτυχου νέου θα τον κρατά ζωντανό στις καρδιές όλων, ενώ η ψυχή του θα συνεχίσει να ζητά δικαίωση, για τις συνθήκες που έγιναν η αιτία να κοπεί τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής του.

Συγκλονίζει ο πατέρας του 22χρονου Νίκου: «Θα τα κυνηγήσω όλα δεν θα μείνει έτσι θα ζω μόνο γι' αυτό»

Μέσα στον πόνο και την οδύνη του, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμη πως ο μονάκριβος γιός του έσβησε για πάντα, ο πατέρας του 22χρονου Μανόλης Μπιτσάκης τόνισε πως δεν θα αφήσει την ψυχή του παιδιού του χωρίς δικαίωση. Ο πατέρας του 22χρονου, Μανόλης Μπιτσάκης, σε δήλωση του άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητήσει ευθύνες για την εγκληματική αδιαφορία των υπηρεσιών σε σχέση με την επικινδυνότητα του κτιρίου, που στοίχισαν τη ζωή του παιδιού του. «Όταν ηρεμήσω θα τα κυνηγήσω όλα. Θα διαλύσω τον κόσμο όλο, δεν θα μείνει έτσι. Το παιδί δεν θα φύγει άδικα. Όχι… Όχι… Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν έγινε όπως λένε, δεν θα μείνει έτσι. Δεν θα το αφήσω, θα ζω μόνο για αυτό» αναφέρει ο πατέρας του 22χρονου.

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, γνωστοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του 22χρονου φοιτητή, Νίκου Μπιτσάκη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής στη Λάρισα. Ο θάνατος επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τις οποίες προκάλεσε η πτώση του τοιχίου.

Ο άτυχος νέος, που σπούδαζε στη Λάρισα, καταπλακώθηκε από τοιχίο ετοιμόρροπου σπιτιού με τις αντιδράσεις για τις ευθύνες των αρχών που δεν μερίμνησαν για την αποκατάσταση του κτηρίου ενώ ήταν ενημερωμένες ,να παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Την ίδια ώρα συναθλητές του 22χρονου, γείτονες , και γνωστοί στα Χανιά αδυνατούν να πιστέψουν πως ο μονάκριβος γιός της οικογένειας χάθηκε για πάντα. 

Τη θλίψη για τον τραγικό θάνατο του Χανιώτη φοιτητή στη Λάρισα, διαδέχεται η οργή για την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών στα αιτήματα απλών πολιτών που ζητούσαν μέριμνα για το εγκαταλελειμμένο κτίσμα στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης, πριν συμβεί το μοιραίο.

Το χρονικό

Τελειόφοιτος σε σχολής της Λάρισας, ο Νικόλας, θα επέστρεφε σύντομα στην πόλη της Δυτικής Κρήτης για να συνεχίσει τη ζωή του, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Στις 7:30 το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου επιστρέφοντας μαζί με την παρέα του από νυχτερινή διασκέδαση καταπλακώθηκε από τοιχίο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού.

Ο κ. Βαγγέλης Σταυριανού που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας στον τραγικό θάνατο του 22χρονου, τονίζει πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει πάρα πολλές φορές τις ανησυχίες τους, φοβούμενοι για τα παιδιά τους.

Σε μαρτυρία που έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το onlarissa.gr, o Λαρισαίος κτηματομεσίτης και πιστοποιημένος πραγματογνώμονας ακινήτων κ. Σαράντης Χαραβελούλης, καταγγέλλει δημόσια την Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων, ότι γνώριζε από τις 8 Φεβρουαρίου για την επικινδυνότητα του κτηρίου.

Μετά την αρχική ανακοίνωση χθες όπου τονίστηκε πως «η άρση επικινδυνότητας τέτοιων κτιρίων είναι αποκλειστική ευθύνη των ιδιοκτητών», σήμερα με εντολή του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη διατάχθηκε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ή όχι έγγραφη καταγγελία στην Πολεοδομία για το μοιραίο κτήριο.

https://www.youtube.com/watch?v=INFfosvWze8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News