Άγιος Νικόλαος: Το απίστευτο δράμα της 11χρονης Ελένης - Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας (βίντεο)

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Το απίστευτο δράμα της 11χρονης Ελένης - Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποκαλυπτική έκθεση κοινωνικής λειτουργού που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και έχει συνταχθεί το 2020 περιγράφει το δράμα που ζούσε το κοριτσάκι από την ηλικία των 12 ημερών, οπότε εντοπίστηκε πλάι στη μητέρα του, η οποία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση από χρήση ναρκωτικών

Ένα απίστευτο δράμα αναδεικνύει το περιεχόμενο της δικογραφίας για την οδύσσεια της 11χρονης Ελένης που μεγάλωνε νηστική και κακοποιημένη σε μία αποθήκη στα Έξω Λακώνια Λασιθίου.

Διαβάστε επίσης

«Μπαλάκι» η απόδοση ευθυνών για την κακοποίηση της 11χρονης (βίντεο)

Ο 58χρονος θείος του κοριτσιού πήρε το δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, παρότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. Πριν από την απολογία του ο ανακριτής ζήτησε και είδε το κοριτσάκι, το οποίο επανέλαβε κατά γράμμα όσα περιέγραψε στις δασκάλες της και τους αστυνομικούς, ανοίγοντας τον κυκεώνα των αποκαλύψεων. Η αποκαλυπτική έκθεση κοινωνικής λειτουργού που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και έχει συνταχθεί το 2020 περιγράφει το δράμα που ζούσε το κοριτσάκι από την ηλικία των 12 ημερών, οπότε εντοπίστηκε πλάι στη μητέρα του, η οποία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση από χρήση ναρκωτικών.

Τα εφιαλτικά κενά του συστήματος κοινωνικής μέριμνας, σηκώνει στους ώμους της η 11χρονη Ελένη. Το κοριτσάκι έζησε κάτω από δραματικές συνθήκες μέχρι τη στιγμή που εξομολογήθηκε στις δασκάλες της το δράμα που κρυβόταν στο παράπηγμα στα Έξω Λακώνια όπου ζούσε με τον 58χρονο θείο της ο οποίος πήρε το δρόμο για τη φυλακή το μεσημέρι μετά την απολογία του.

Συνοδευόμενο από αστυνομικούς και κοινωνική λειτουργό, το παιδάκι βρέθηκε νωρίτερα στο δικαστήριο της Νεάπολης όπου περιέγραψε στον ανακριτή, λέξη προς λέξη, όσα είπε στους εκπαιδευτικούς αλλά και τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ξετυλίγοντας τον απίστευτο Γολγοθά που ζει από νεογέννητο. Δεν γνώρισε ποτέ την ζεστασιά της βιολογικής της οικογένεια και το χάδι από τους γονείς της που παρέμεναν χαμένοι στις εξαρτήσεις ναρκωτικών ουσιών.

Δώσεκα ημερών βρέθηκε από τη γιαγιά της δίπλα στη μητέρα της που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση από χρήση ναρκωτικών. Παραδόθηκε στον 58χρονο θείο της και τη σύζυγο του μεγαλώνοντας ως παιδί της πολυμελούς οικογένειας, αφού και ο πατέρας της άφησε την τελευταία του πνοή λίγους μήνες αργότερα.

Η 11χρονη αποκαλούσε πατέρα και μητέρα τον 58χρονο και τη σύζυγο του η οποία όμως τον εγκατέλειψε μην αντέχοντας πλέον τα ξεσπάσματα του. Παίρνει την επιμέλεια για τα 4 παιδιά, ανάμεσα τους και η Ελένη. Οι καυγάδες συνεχίζονται ενώ ο 58χρονος δεν στηρίζει πλέον ούτε τα δικά του παιδιά οικονομικά.

Η μικρούλα βιώνει για μια ακόμη φορά την εγκατάλειψη αυτή την φορά από την γυναίκα που μέχρι τότε αποκαλούσε μαμά η οποία αφήνει την ανατροφή της στον 58χρονο. Το παιδί μεταφέρεται στο παράπηγμα – αποθήκη στα Έξω Λακώνια. Οι περιγραφές είναι θλιβερές. Σε ένα χώρο, που καλύπτεται με υποτυπώδες στέγαστρο, υπάρχουν δυο κρεβάτια ένας καναπές, ένα γραφείο με υπολογιστή και μια νταμιτζάνα με κρασί στη μέση του δωματίου. Εκεί ζουν θείος και ανιψιά που κοιμούνται στο σπίτι της γιαγιάς όποτε βρέχει και κάνει κρύο.

Ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανιψιάς του. Μέσω του συνηγόρου του Διονύση Βέρα υποστηρίζει ότι η 11χρονη ανέφερε όασα περιγράφονται στη δικογραφία για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρχών και να φύγει από το περιβάλλον όπου ζούσε, με αφορμή τον ξυλοδαρμό της, τον οποίο ομολογεί, δηλώνοντας πως είχε σκοπό να τη συνετίσει…

Το 2020 μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού, που κυκλοφορεί νηστικό και παραμελημένο, έκθεση των κοινωνικών υπηρεσιών κρούει καμπανάκι κίνδυνου. Ακόμη και η πρώην σύζυγος του επισημαίνει πως δεν είναι κατάλληλος για την φροντίδα της ανήλικης, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί ζητούν και ψυχιατρική εκτίμηση της κατάστασης του 58χρονου εξαιτίας της εμμονής του.

Και όμως τίποτα δεν άλλαξε στη ζωή της 11χρονης μέχρι το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 14 Φεβρουαρίου, όταν εμφανίστηκε με μώλωπες στο σχολείο.

Ο 58χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News