Μαρινάκης: Ευχόμαστε στο νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης να είναι αρωγός στο πολυσήμαντο έργο που αναλαμβάνει

Κρήτη
Μαρινάκης: Ευχόμαστε στο νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης να είναι αρωγός στο πολυσήμαντο έργο που αναλαμβάνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συγχαρητήρια στο νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Πρόδρομο για την εκλογή του» ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Μετά την ανακοίνωση της εκλογής του μέχρι σήμερα Επίσκοπου Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη στη θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργη Χ. Μαρινάκη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποδεχόμαστε με αισθήματα συγκίνησης και σεβασμού τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πρώην  Επίσκοπο Κνωσού, Πρόδρομο Ξενάκη.

Η παμψηφεί εκλογή του από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης,  η μέχρι σήμερα γόνιμη ιερατική του διακονία, η  αέναη ποιμαντική και κοινωνική του  προσφορά και δράση, η ευρύτητα των εγκύκλιων σπουδών του και οι αρετές της προσωπικότητας του, εγγυώνται την άξια ποιμαντορία του, στο ύψιστο εκκλησιαστικό αξίωμα του τόπου μας. Τον καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο της αλληλεγγύης και της προσφοράς, με πίστη, αγάπη και την αισιοδοξία ότι θα συνεχίσει με την ίδια αξιοσύνη, το θεόπνευστο έργο του προκατόχου του , νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου. Ο Δήμος Ρεθύμνης θα είναι αρωγός στο πολυσήμαντο έργο που αναλαμβάνει, σε μια κρίσιμη εποχή κλυδωνισμών και πρωτόγνωρων προκλήσεων. Καταθέτουμε την ειλικρινή μας πρόθεση να συμπορευτούμε και να συλλειτουργήσουμε ώστε μαζί να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της, τις οποίες ο καθένας μας διακριτά και θεσμικά υπηρετεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News