Ημέρες Καριέρας 2022 - Διήμερο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Κρήτη
Ημέρες Καριέρας 2022 - Διήμερο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 22η συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου συμμετέχουν διαδικτυακά στις Ημέρες Καριέρας

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς διοργανώνει και φέτος «Ημέρες Καριέρας», μια μεγάλη διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους, με δωρεάν συμμετοχή. Για 22η συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου συμμετέχουν διαδικτυακά στις Ημέρες Καριέρας. 

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ  Διαδικτυακή Ημερίδα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους.

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ το Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus» για μαθητές Α΄ Λυκείου.

Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε στο 2810 245 300 ή ενημερωθείτε  από το   FB και το Instagram των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου

Αναλυτικά,

  1. Ενημερωτική Ημερίδα

Το σεμινάριο (19/2, 18:00-20:00) θα ξεκινήσει με Συμβουλευτική προς μαθητές και γονείς, αναφορικά με τη στοχοθεσία και τρόπους οργάνωσης προγράμματος και μελέτης από τους μαθητές.

Στη συνέχεια θα γίνει λόγος για το «νέο» Λύκειο και τα νέα δεδομένα στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έμφαση θα δοθεί στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια, αλλά και στους Συντελεστές Βαρύτητας των μαθημάτων στις Πανελλαδικές. Και τα δύο παραπάνω αποτελούν σημαντικούς παράγοντες διαφοροποίησης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2022 και εξής.

Μεγάλο μέρος του σεμιναρίου θα αφορά στην παρουσίαση τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με το αντικείμενο των σπουδών τους, ειδικεύσεις και κατευθύνσεις, μεταπτυχιακά προγράμματα, επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και προοπτικές στην αγορά εργασίας. Θα προταθούν έξυπνες επιλογές σπουδών και επαγγελμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα της ελληνικής αγορά εργασίας. Θα γίνει λόγος για «εναλλακτικές καριέρες», δηλαδή σε επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, οι οποίες έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τέλος, θα δοθούν πρακτικές πολύτιμες συμβουλές για την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του ZOOM.

Σπύρος Μιχαλούλης, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της Εταιρίας Συμβούλων Σταδιοδρομίας Οrientum και συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο».

Δημήτρης Τσίκνας, Βιολόγος, Σύμβουλος Σπουδών και Σταδιοδρομίας, συνεργάτης της Orientum, Εισηγητής Σεμιναρίων, Εξειδικευμένος στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των εφήβων.

  1. Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με αφορμή το συγκεκριμένο σεμινάριο, οι μαθητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου που φοιτούν στην   Α΄ Λυκείου θα περάσουν την επόμενη μέρα (20 Φεβρουαρίου 2022) ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά το Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus».

Παράλληλα θα  δοθεί η  ευκαιρία και σε μαθητές A' Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου (που δεν φοιτούν στο Φροντιστήριο), εφόσον δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά το ίδιο Test επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η διεξαγωγή του τεστ είναι διάρκειας   30 – 40 λεπτών. Με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, το τεστ προτείνει, με ασφάλεια και με σειρά κατάταξης, Πανεπιστημιακές Σχολές που ταιριάζουν στο προφίλ του κάθε μαθητή! Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί δωρεάν ατομική συνάντηση του μαθητή και ενός τουλάχιστον γονέα με πιστοποιημένο Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Φροντιστηρίου μας, για την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Στόχος ο ασφαλής  επαγγελματικός προσανατολισμός του κάθε μαθητή.

Ας σημειωθεί  ότι στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου λειτουργεί ανεξάρτητο   Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού , το οποίο υπηρετούν 11 συνάδελφοι – καθηγητές , που έχουν πιστοποιηθεί ως Σύμβουλοι Προσανατολισμού για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα ενημερωτικά σεμινάρια υποστηρίζονται από την  εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας  Orientum. Τα Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι της εταιρείας Computer Academy.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News