Κρήτη

ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ: Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης

Στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, συντηρήσεις στεγανώσεων - μονώσεις των δωμάτων, συντηρήσεις δομικών στοιχείων, χρωματισμοί, διαμορφώσεις γραφειακών χώρων, καθολική αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα

Υπογράφηκε,  η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΜ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΜΕΠΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ».

Οι κτηριακές υποδομές του ΕΛΜΕΠΑ βρίσκονται στην περιοχή Χαλέπα της πόλης των Χανίων. Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας 5.000,00 μ2, στεγάζει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου και αποτελεί τον χώρο εργασίας περισσότερων από 60 μελών ΔΕΠ, Διοικητικών Υπαλλήλων, Διδασκόντων και Ερευνητών, αλλά και περισσότερων από 1.500 φοιτητών.

Την εκτέλεση της παραπάνω σύμβασης, αρχικού προϋπολογισμού 870.000,00€, έχει αναλάβει η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. LEON ETE» ενω στόχος της Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να διατεθούν στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου κτηριακές υποδομές αντάξιες των ακαδημαϊκών αυτών Τμημάτων.

Ποιες εργασίες προβλέπεται να γίνουν 

Στις εργασίες περιλαμβάνονται συντηρήσεις στεγανώσεων - μονώσεις των δωμάτων, συντηρήσεις δομικών στοιχείων, χρωματισμοί, διαμορφώσεις γραφειακών χώρων, καθολική αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα κ.α.

Την επίβλεψη των εργασιών έχει αναλάβει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΛΜΕΠΑ, και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.
Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του συνολικού προγραμματισμού ανακαίνισης των κτηρίων του ΕΛΜΕΠΑ τα οποία βρίσκονται εκτός Ηρακλείου, που είναι η έδρα του Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί ήδη η σχετική μελέτη για τη συντήρηση του κτηρίου στο Ρέθυμνο, όπου στεγάζεται η Σχολή Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής. Για το συγκεκριμένο έργο έχει εκδοθεί η απαραίτητη άδεια εργασιών από τον Δήμο Ρεθύμνης, που έχει την ιδιοκτησία των κτηριακών συγκροτημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 500.000€ και αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2022 με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Αντίστοιχα, έχει ξεκινήσει από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών η μελέτη συντήρησης του κτηρίου του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο, όπου στεγάζεται η Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2023, όπως προβλέπεται και για το ιδιόκτητο κτήριο του ΕΛΜΕΠΑ στη Σητεία, στο οποίο στεγάζεται το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας. Ο προϋπολογισμσός των δύο αυτών έργων αναμένεται να ξεπεράσει το 1.000.000€.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια