Ηράκλειο: Ανησυχία προκαλούν ρηγματώσεις στον βόρειο λιμενοβραχίονα - Οδοιπορικό στον Κούλε (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανησυχία προκαλούν ρηγματώσεις στον βόρειο λιμενοβραχίονα - Οδοιπορικό στον Κούλε (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες λύσεις αναζητά η Τεχνική Υπηρεσία του Οργανισμού για την θωράκιση του προσήμενου μόλου σε όλο το μήκος του
  • Μετακίνηση μετακίνηση τεχνικών ογκολίθων στον προσήνεμο μόλο στο δεύτερο τμήμα του βόρειου λιμενοβραχίονα
  • Ενεργοποιήθηκε λιμενολόγος - δύτης
  • Σκυρόδεμα στις ρηγματώσεις τοποθέτησε η τεχνική υπηρεσία του ΟΛΗ
  • Αναζητείται λυση για τη θωράκιση του μόλου σε όλο το μήκος του
  • Οι ρηγματώσεις στον βόρειο λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου, ενάμιση περίπου χιλιόμετρο από το Φρούριο Κούλε προς τον Φάρο, προκαλούν έντονη ανησυχία σε δημότες και υπηρεσίες, καθώς όπως διαπιστώθηκε από το οδοιπορικό της ΚΡΗΤΗ TV, ο προσήνεμος μόλος παρουσιάζει φθορές στο δεύτερο τμήμα του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καταγράφεται μετακίνηση των τεχνικών ογκολίθων, φαινόμενο που δημιούργησε με τη σειρά του τις ρηγματώσεις στο οδόστρωμα.

    Άμεσα, ο Οργανισμός Λιμένος ειδοποίησε λιμενολόγο – δύτη, ο οποίος θα προχωρήσει σε αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της φθοράς και στη συνέχεια να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τη θωράκισή του, παρεμβάσεις για τις οποίες έχει ήδη εγκρίνει και το ΤΑΙΠΕΔ. 

    Η τεχνική υπηρεσία του ΟΛΗ, τοποθέτησε σκυρόδεμα και άλλα υλικά, καλύπτοντας προσωρινά τις ρηγματώσεις, κάτω από τις οποίες εντοπίζονται  αστοχίες που έχουν προκληθεί στο δεύτερο τμήμα του προσήνεμου μόλου.

    Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του ΟΛΗ, Σταύρο Λυριτζάκη, πρόκειται για ένα σημείο με προβλήματα σε τμήμα του κρηπιδότοιχου ως προς την ευστάθεια του και σε μήκος 70 περίπου μέτρων.

    «Το πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης», δηλώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, Ιωάννης Βαρδαβάς, ο οποίος γνωστοποίησε ότι έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόταση χρηματοδότησης για την προστασία του προσήνεμου μόλου σε όλο το μήκος του, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News