Απόδραση των «5» από τα Χανιά - Τι ζητούν οι αστυνομικοί της Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
Απόδραση των «5» από τα Χανιά - Τι ζητούν οι αστυνομικοί της Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο στην διάρκεια της απόδρασης των πέντε κρατουμένων βαρυποινιτών στα Χανιά, αποτελούν ηχηρό σήμα κινδύνου - Ποια η εικόνα που παρουσιάζουν αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης

 

  • Υποδομές που δεν παραπέμπουν σε... κρατητήρια ασφαλείας
  • Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές
  • «Βρέχει σοβάδες» στα κρατητήρια της αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου
  • Στο κενό οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των αστυνομικών

Η εικόνα με τα αποσαθρωμένα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» για την κατάσταση που παρουσιάζουν και άλλοι χώροι, προσωρινής κράτησης στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο στην διάρκεια της απόδρασης των πέντε κρατουμένων βαρυποινιτών στα Χανιά, αποτελούν ηχηρό σήμα κινδύνου.

Την ώρα που οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους, αφού ο κίνδυνος για τους συναδέλφους τους, μπορεί να είναι θανάσιμος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων προειδοποίησε ήδη ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σε κάθε περίπτωση έκθεσης σε κίνδυνο αστυνομικών.

Η εικόνα που επικρατεί στην πλειοψηφία των περιφερειακών υπηρεσιών της Αστυνομίας στην Κρήτη, εν έτει 2022, αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Έλλης Κοκκάλη που ακολουθεί: 

Οι χώροι των κρατητηρίων προβλέπεται να λειτουργούν διασφαλίζοντας όχι μόνο την αποτροπή αποδράσεων, αλλά στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής των κρατουμένων, αλλά και ασφάλειάς τους.

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, το κτήριο της οποίας είναι παντελώς ακατάλληλο, κρατούμενοι και αστυνομικοί, κινδυνεύουν περισσότερο από τους σοβάδες που πέφτουν κάθε λίγο.

Διαβάστε επίσης 

Απόδραση στα Χανιά: Με αυτό το αυτοκίνητο διέφυγαν οι βαρυποινίτες

Απόδραση στα Χανιά: Αναζητείται λευκό αγροτικό με κόκκινες ρίγες - Πού εστιάζουν οι αρχές (εικόνες)

Τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου έχουν κριθεί στο σύνολό τους ακατάλληλα και επισφαλή, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που προσπαθεί να κινητοποιήσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνεχείς εκκλήσεις.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, όπου μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σπεύδει να ενισχύσει τη θωράκιση του χώρου, με επιπλέον κάμερες ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News