Χανιά: Σταθμοί υγιεινής για ζώα συντροφιάς σε 50 σημεία της πόλης

Κρήτη
Χανιά: Σταθμοί υγιεινής για ζώα συντροφιάς σε 50 σημεία της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτοι σταθμοί τοποθετήθηκαν έξω από το θέατρο «Βλησίδη», στην περιοχή Κάτω Κούμ-Καπί καθώς και σε σημείο έξω από την βίλλα «Κούνδουρου»

Ειδικές υποδομές υγιεινής για ζώα συντροφιάς τοποθετεί σε 50 σημεία της πόλης ο δήμος Χανίων. Μετά την τοποθέτηση συσκευών για παροχή τροφής και νερού για ζώα, άρχισε σήμερα η τοποθέτηση σταθμών υγιεινής, όπου υπάρχουν σακουλάκια περισυλλογής περιττωμάτων και κάδος.

Οι πρώτοι σταθμοί τοποθετήθηκαν έξω από το θέατρο «Βλησίδη», στην περιοχή Κάτω Κούμ-Καπί καθώς και σε σημείο έξω από την βίλλα «Κούνδουρου».

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υποδομή θα εγκατασταθεί σε 50 σημεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικοί αυτοί σταθμοί σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και θα τοποθετηθούν σε σημεία, μεταξύ αυτών, η Πλατεία 1866 στο βόρειο και το νότιο τμήμα της, το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, ο Δημοτικός Κήπος, τα πευκάκια στη Νέα Χώρα, η Ακτή Κανάρη, οι Άγιοι Απόστολοι, τα Περιβόλια, το Ακρωτήρι και άλλα σημεία όπου συνήθως οι πολίτες βγάζουν βόλτα τα ζώα συντροφιάς.

Έχουν ήδη κατασκευαστεί 80 τέτοιοι σταθμοί από τα συνεργεία, τώρα ξεκινούν να τοποθετούνται 60, ενώ για τους υπόλοιπους ο Δήμος Χανίων θα δέχεται αιτήματα από κατοίκους για την τοποθέτησή τους.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News