Ιεράπετρα: Εικόνες από τις σοβαρές ζημιές που άφησε πίσω της η ανεμοθύελλα

Κρήτη
Ιεράπετρα: Εικόνες από τις σοβαρές ζημιές που άφησε πίσω της η ανεμοθύελλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βράδυ της Τετάρτης οι ριπές ανέμων άγγιξαν τα 118χλμ. την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι προκάλεσαν αρκετές υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο νομό Λασιθίου.

Οι ριπές ανέμων άγγιξαν τα 118χλμ. την ώρα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Από νωρίς σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, το πρωί έχει ξεκινήσει η καταγραφή ζημιών που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς βορριάδες. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα αναποδογυρισμένο βαγόνι φορτηγού, ένα γκρεμισμένο παλιό πέτρινο σπίτι, ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένους κλώνους, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε σπίτια με σπασμένες τζαμαρίες και γυάλινα τραπέζια, σπασμένους ηλιακούς θερμοσίφωνες και ντεπόζιτα νερού που έχουν πέσει πάνω σε αυτοκίνητα.

Μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί και σε αρκετά θερμοκήπια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς.

Η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζεται.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ιεράπετρας

Όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, τα Ειδικά Σχολεία και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεράπετρας και της Δημοτικής Ενότητας του Μακρύ Γιαλού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την Covid-19, με απόφαση του δημάρχου κ. Καλαντζάκη.

«Ύστερα από ενημέρωση του Αντιδημάρχου Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη και κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη, με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την Covid-19».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News