Κρήτη: Χιονόπτωση χωρίς σοβαρά προβλήματα – Η εικόνα από Ανώγεια και Οροπέδιο

Κρήτη
Κρήτη: Χιονόπτωση χωρίς σοβαρά προβλήματα – Η εικόνα από Ανώγεια και Οροπέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της ξαφνικής χιονόπτωσης το βράδυ της Τρίτης, στα σύνορα Ανωγείων – Μαλεβιζίου, τα συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων αυτοκινήτων που κόλλησαν στο χιόνι, χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω προβλήματα

Το χιόνι επέστρεψε σε αρκετές περιοχές της Κρήτης το βράδυ της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022, αλλά και σήμερα το πρωί, με τις Αρχές να συστήνουν προσοχή στους οδηγούς λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε χιονόπτωση ενώ το πρωί της Τετάρτης έχουν σημειωθεί χαλαζοπτώσεις.

Τα σχολεία παραμένουν προληπτικά κλειστά σήμερα στο Δήμο Ανωγείων, ενώ αν εξελιχθούν τα φαινόμενα σύμφωνα με τα μετεωρολογικά προγνωστικά, αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε ακόμη:

Η κατάλευκη Κρήτη μέσα από τον φακό των αναγνωστών μας

Το πρωί της Τετάρτης δεν σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο που είναι ανοιχτό και δεν απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ λόγω της ξαφνικής χιονόπτωσης το βράδυ της Τρίτης, στα σύνορα Ανωγείων – Μαλεβιζίου, τα συνεργεία του Δήμου χρειάστηκε να επέμβουν για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων αυτοκινήτων που κόλλησαν στο χιόνι,  χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Οροπεδίου Λασίθιου, Άγγελος Μανουσάκης, τα μηχανήματα του Δήμου εργάστηκαν καθόλη την διάρκεια της νύχτας προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς η χιονόπτωση ήταν συνεχής.

Το πρωί της Τετάρτης το χιόνι υπολογίζεται στα 5 εκατοστά και για την ώρα δεν απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες από τους οδηγούς.

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τα χιόνια «επισκέφθηκαν» και την πόλη του Ηρακλείου (εικόνες, βίντεο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News