Καιρός: Βροχές τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα - Live χάρτης

Κρήτη
Καιρός: Βροχές τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα - Live χάρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε Κρήτη Κυκλάδες, και Δωδεκάνησα με γρήγορη βελτίωση. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης - Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Παγετός νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, προβλέπονται αύριο Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου στην Κρήτη. Στα βόρεια τμήματα του νησιού μέχρι και τις πρωινές ώρες οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι στην Κρήτη, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 Μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά τμήματα από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως το πρωί στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Αρκαλοχώρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο το πρωί αναμένονται μπόρες με χιονόνερο, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά τις πρωινές ώρες αναμένεται έντονη βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα Φαλάσαρνα οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο το πρωί αναμένεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο προβλέπονται έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το πρωί θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου αναμένονται έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια αναμένεται χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο, αναμένονται έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις αναμένονται στη Σητεία, μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Θα διατηρηθούν οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ένταση τοπικά 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά του τμήματα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας βελτιωμένος καιρός.

Βροχές κυρίως στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στη Θράκη.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες όμως στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στην περιοχή του Καστελλόριζου τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Πολύ γρήγορα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αύριο, Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορείων ανέμων 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά τμήματα από το μεσημέρι.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News