Κρήτη

Παγκράτι: To γλυπτό από χιόνι που έγινε viral (vid)

O δημιουργός του γλυπτού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και μίλησε για το έργο του

Viral έχει γίνει ένα βίντεο στο διαδίκτυο με ένα γλυπτό από χιόνι στο Παγκράτι, το οποίο δημιούργησε ο καλλιτέχνης Αχιλλέας Μανταίος. Ο φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών έδωσε απαντήσεις για το έργο του στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» στην «Κρητη TV».

 Για το πως του ήρθε η ιδέα, τόνισε: «Είδα το χιόνι σαν υλικό, να το πάρω και να αρχίσω να το πλάθω. Η αλήθεια είναι ότι είχα βοήθεια και από δύο φίλους, γιατί το χιόνι ήταν πάρα πολύ και δε θα μπορούσα να το κουβαλήσω μόνος μου.»

 Παράλληλα, σχετικά με το από που προέρχεται η μορφή του γλυπτού και πως ονομάζεται, δήλωσε: « Αυτή η μορφή είναι μια μορφή από το παρελθόν, με βάση τα αρχαιολογικά αγάλματα που έχω στο νου μου και διδάσκομαι στην Σχολή Καλών Τεχνών. Αυτή τη μορφή την ονομάσαμε Αρχιμίδης, γιατί και η οδός εκεί στο Παγκράτι ονομάζεται Αρχιμίδους. Είναι αρκετά γυμνασμένος η αλήθεια ειναι. »

 Σε ερώτηση για το αν έχει παραμείνει, ξεκαθάρισε: «Δυστυχώς δεν έχει μείνει, γιατί το ρίξανε. Καταλάβαμε ότι κάποιος το έριξε. Ξέραμε ότι θα χαλάσει. Μας πήρε γύρω στις τρεις ή τέσσερις ώρες. Να πιάνουμε με τα χέρια το χιόνι. Είχαμε παγώσει.»

 Για την αποδοχή από τον κόσμο: «Υπήρξε μια τόσο μεγάλη αποδοχή του κόσμου. Και κάποια στιγμή εμείς είχαμε αποσυρθεί και ακούγαμε χειροκροτήματα. Μάλλον ο κόσμος είχε ανάγκη κάτι τέτοιο. Μάλιστα, φέτος σκεφτόμασταν τι να κατέβουμε με τόσες καταστροφές.»

Για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε θεματικά φεστιβάλ γλυπτών από χιόνι, ο καλλιτέχνης Μανταίος δήλωσε ότι δεν το έχει σκεφτεί, ενώ πρόσθεσε ότι σκοπεύει να γίνει καλύτερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια