Κρήτη

Μια υπέροχη ξενάγηση στο χωριό του Αθανασίου Διάκου (vid)

Εντυπωσιακές εικόνες απο το χωριό του Αθανασίου Διάκου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, απολαύσαμε μέσα απο τον φακό της εκπομπής «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της ΚΡΗΤΗ TV - Ένα χωριό με μεγάλη ιστορία που προσελκύει ξένους αλλά και Έλληνες επισκέπτες

Εντυπωσιακές εικόνες απο το χωριό του Αθανασίου Διάκου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, απολαύσαμε μέσα απο τον φακό της εκπομπής ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV . 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου, Κωνσταντίνος Μαστροκωστόπουλος, μας ξενάγησε στο χιονισμένο χωριό που βίωσε και αυτό την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Μέχρι το 1959, όπως είπε και ο πρόεδρος, το χωριό ονομαζόταν Άνω Μουσουνίτσα και είναι η γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου.

Είναι χωριό το οποίο υπάγεται στο Δήμο Δελφών του Νομού Φωκίδας. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων της Ρούμελης.

Ο κ. Μαστροκωστόπουλος μίλησε για την ιστορία του ορεινού αυτού χωριού, το οποίο παράλληλα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για έλληνες όσο και για ξένους τουρίστες που το επισκέπτονται για να γνωρίσουν απο κοντά το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ξεκίνησε να γράφει ιστορία ο μεγάλος ήρωας Αθανάσιος Διάκου αλλά και για να απολαύσουν την όμορφη φύση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια