Κρήτη

Ηράκλειο: Την Δευτέρα η αυτοψία στο στρατόπεδο Μπετεινάκη για τις λυόμενες αίθουσες

«Κλείδωσε» οριστικά η κάθοδος της αντιπροσωπεία της ΚΤΥΠ

Ραντεβού στο πρώην στρατόπεδο Μπετεινάκη, στον Καρτερό, δίνουν το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου, ο δήμος Ηρακλείου, φορείς της εκπαίδευσης και το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ (Κτηριακής Υποδομές Α.Ε.), που κατεβαίνει για την αναγκαία αυτοψία ενόψει της τοποθέτησης λυόμενων σχολικών αιθουσών με σκοπό την έναρξη λειτουργίας νέου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής Καρτερού και Πρασάς.

Πριν από μερικές ημέρες το neakriti.gr, είχε γράψει ότι επίκειται στα τέλη Ιανουαρίου κάθοδος κλιμακίου της ΚΤΥΠ προκειμένου να ελέγξει τους χώρους στα 14 στρέμματα εντός του πρώην στρατοπέδου Μπετεινάκη που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου, με σκοπό να ετοιμαστεί η τοποθέτηση λυόμενων σχολικών αιθουσών.

Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν «κλείδωσε» οριστικά η κάθοδος της αντιπροσωπεία της ΚΤΥΠ.

Στο Ηράκλειο αναμένονται συγκεκριμένα εκ μέρους της εταιρείας οι κ.κ. Θεφιλάτου και Παπαδάτου, που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα και εμπειρία και θα κάνουν γύρω στις 11  αυτοψία στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπετεινάκη ώστε να ξεκινήσουν να δρομολογούνται οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις λυόμενες αίθουσες.

Εκεί θα βρεθεί φυσικά αντιπροσωπεία του δήμου  Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων (αναμένεται να παρευρεθούν η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη και ο αντιδημαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης), όπως και  υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου ενώ αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι των τοπικών εκπαιδευτικών φορέων, και εκπρόσωποι του Καλλιτεχνικού Σχολείου υπό την διευθύντρια του Μαρία Καλουδιώτη, δεδομένου ότι μελλοντικά σχεδιάζεται και η στέγαση του Καλλιτεχνικού στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπετεινάκη.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν την αυτοψία και τις επαφές που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να ξεκινήσει σιγά-σιγά η λειτουργία του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού σχολείου (ανάλογα τι θα κριθεί πιο εφικτό) όπως προβλέπεται να λειτουργεί στην περιοχή του Καρτερού, σε μια προσωρινού χαρακτήρα λύση βεβαίως, μέχρι να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος στην παραχωρούμενη έκταση.

Νέο σχολικό συγκρότημα βεβαίως, το οποίο θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να το δούμε να υλοποιείται, κάτι που σημαίνει αυτομάτως και μακροχρόνια στέγαση μαθητών στην πρόχειρη λύση των λυόμενων αιθουσών...

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια