Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις στους «5» για τα 150 γραμμάρια κοκαΐνης (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις στους «5» για τα 150 γραμμάρια κοκαΐνης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πέντε κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου

Κακουργηματικές διώξεις άσκησε σήμερα Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα 150 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τα μέλη ναρκω-συμμορίας έπεσαν στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη μεταφορά φορτίου κοκαΐνης στο Ηράκλειο, χθες, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 το πρωί, κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Ηρακλείου.

Το μπαράζ των συλλήψεων ξεκίνησε με την άφιξη του 25χρονου μεταφοράς των ναρκωτικών στο Ηράκλειο, με πλοίο της γραμμής, ενώ διαδοχικά συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές και ο πελάτης τους.

Διαβάστε επίσης

 Ηράκλειο: Σύλληψη πέντε ατόμων για για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Πρόκειται για τρεις Έλληνες και δύο Αλβανούς, οι οποίοι αφού παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Ωστόσο, και οι πέντε κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου.

Το χρονικό της σύλληψης

Την ώρα του ανεφοδιασμού της ναρκωσυμμορίας με νέο φορτίο κοκαΐνης, πιάστηκαν στα πράσα μεταφορείς - διακινητές, αλλά και ο πελάτης που περίμενε αξημέρωτα να παραλάβει τα ναρκωτικά που είχε παραγγέλλει.

Η ντόπια συμμορία μετέφερε από την Αθήνα στο Ηράκλειο τα ναρκωτικά των πλουσίων σε παρτίδες που δεν ξεπερνούσαν κάθε φορά τα 200 γραμμάρια. Εφοδίαζαν την πελατεία τους και λίγο πριν ξεμείνουν από ναρκωτικά, έκαναν νέα παραγγελία.

Η Δίωξη Ναρκωτικών είχε χαρτογραφήσει την δράση τους και έστησε καρτέρι περιμένοντας χθες το πρωί το νέο πρόσωπο που επιστράτευσαν για να τους παραδώσει τα ναρκωτικά.

Ο 25χρονος, ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο έφτασε χθες με πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο, με ένα σακίδιο στην πλάτη. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του παραλήπτη.

Μέσα σε λίγα λεπτά βγήκε χωρίς τα ναρκωτικά και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο για να φύγει με την πτήση των 8:30. Εκεί τον περίμεναν χειροπέδες, ενώ φτάνοντας στα κρατητήρια συναντήθηκε με τους εντολείς του.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν στο μεταξύ συλλάβει τους Ηρακλειώτες και τον Αλβανό, μέλη της συμμορίας, όσο και έναν ακόμη αλλοδαπό πελάτη του που είχε στηθεί αξημέρωτα έξω από το σπίτι, περιμένοντας την άφιξη των ναρκωτικών για να παραλάβει την ποσότητα που είχε «παραγγείλει».

Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Επέστρεψαν στα κρατητήρια με διαφορετική συνοδεία, καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News