Κορωνοϊός: Τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές του κορωνοϊού καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο σε νοσοκομεία της Κρήτης

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του κορωνοϊού και στην Κρήτη καθώς έγινε γνωστό ότι κατέληξαν τέσσερις ασθενείς το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, τρεις είναι ασθενείς που έφυγαν από επιπλοκές κορωνοϊού, οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και μία ασθενής, η οποία νοσηλεύονταν στο ΠΑΓΝΗ, ενώ το τελευταίο διήμερο, εννέα είναι συνολικά οι ασθενείς που κατέληξαν σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου κατέληξαν ένας 89χρονος και μία 78χρονη που νοσηλεύονταν στην κλινική covid, ενώ μία ακόμα γυναίκα 83 ετών που νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στην ΜΕΘ covid του Ρεθυμνιώτικου Νοσοκομείου, έχασε επίσης την μάχη για την ζωή. Επιπλέον, στην λίστα των νεκρών συγκαταλέγεται και μία 80χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στην ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ. 

Σημειώνεται ότι χθες στο νοσοκομείο Χανίων και στο Βενιζέλειο κατέληξαν 5 συνολικά ασθενείς, 4 στα Χανιά και ένας στο Ηράκλειο. 

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες - 32 ασθενείς δίνουν «μάχη» στις ΜΕΘ

Μικρή αύξηση καταγράφεται στις νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου , συγκριτικά με τα στοιχεία της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού 245 ασθενείς ( Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ήταν 234), 213 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 197) και 32 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 37), εκ των οποίων 25 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 27).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 82 ασθενείς, ενώ στο Νοσοκομείο Νεάπολης δεν καταγράφεται καμία νοσηλεία.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 65 ασθενείς, 51 στην κλινική Covid, 14 σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 51 ασθενείς, 45 στην κλινική Covid, 6 σε ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 82 ασθενείς, 74 στην κλινική Covid, 8 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 18 ασθενείς, 16 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ εκ των οποίων ο 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 7 ασθενείς, 5 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Σητείας: 5 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 17 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Στην χώρα χθες Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 633 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 504 (79.62%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 129 (20.38%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 415 (ημερήσια μεταβολή +5.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News