Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ - Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης

Επιδεινώνεται ο καιρός και στην Κρήτη από το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης είναι οι  ισχυρές βροχές και  καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα Εξασθενήσουν το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου.

Το εκτατό δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ προβλέπει:

α. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (29-1-2022) στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας),  τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ. Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (29-1-2022) στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής  (30-1-2022).  Από το μεσημέρι του Σαββάτου (29-1-2022) στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.  Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022).

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή (28/1/2022) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου, ενώ το Σάββατο (29-1-2022) θα επεκταθούν στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022) στα ανατολικά, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις, αναμένονται σήμερα Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπεται αραιή συννεφιά, ενώ τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένεται περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στο Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με το meteo.gr. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Άνω Βιάννο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 Μποφόρ, ενώ αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Χανιά την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις αναμένονται αρχικά στα Σφακιά Χανίων, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Περιορισμένη αναμένεται η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά, ενώ το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο, προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα θα εμφανιστούν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται τις πρωινές ώρες στη Σητεία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News