Κρήτη: Ποια σχολεία ανοίγουν αύριο – Τι ισχύει με τα self test

Κρήτη
Κρήτη: Ποια σχολεία ανοίγουν αύριο – Τι ισχύει με τα self test

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια σχολεία της Κρήτης ανοίγουν αύριο Παρασκευή - Με self test η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

«Κανονικά λειτουργούν από αύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Από την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων εξαιρείται το δημοτικό σχολείο Καρκαδιώτισσας», ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Στέλλα Καλογεράκη Αρχοντάκη στο neakriti.gr.

Η ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου  

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου της δυνατότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου της πανδημίας, όπως αποφάσισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη .

Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμη στην περιοχή.

Σχετικά με την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι, θα παραμείνουν κλειστοί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μόνο οι απομακρυσμένοι παιδικοί και συγκεκριμένα τις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο, ενώ οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παραπάνω Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία του δήμου Φαιστού

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές μόνο οι σχολικές μονάδες σε Βορίζια και Καμάρες, καθώς και το Εσπερινό Σχολείο Τυμπακίου. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράταση της λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνει την παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας στα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, κατά τη μετακίνηση τους στις σχολικές μονάδες, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας (έντονο ψύχος, παγετός), σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα/ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών. Η απόφαση ελήφθη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα εξαιτίας των χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών και με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28/1. Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Παιδικός, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου και αύριο Παρασκευή

Παρατείνεται η προσωρινή αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Χερσονήσου για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών, που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, με τη με αρ. 10/2022 απόφαση Δημάρχου Χερσονήσου, εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψη τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του covid-19.

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή στο Μαλεβίζι – Ποιες σχολικές μονάδες εξαιρούνται

Κανονικά θα λειτουργήσουν στο Δήμο Μαλεβιζίου την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου.

Στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και στη Τοπική Κοινότητα Μαράθου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρουσώνα θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα.

Ανοιχτά τα σχολεία στο δήμο Χανίων – Ποια σχολεία εξαιρούνται

Στο δήμο Χανίων ανοικτά είναι όλα τα σχολεία από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου και το Νηπιαγωγείο Κεραμειών.

Στο δήμο Σφακίων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για σήμερα και αύριο, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία του Βουβά και της Σκαλωτής.

Στο δήμο Καντάνου Σελίνου, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Περράκης έκανε γνωστό ότι τα σχολεία του δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας. Στο δήμο Αποκορώνου τα σχολεία θα λειτουργήσουν, εκτός της Ασή Γωνιάς.

Επίσης, στο δήμο Κισσάμου επαναλειτουργούν τα σχολεία με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους. Τέλος, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία του δήμου Πλατανιά.

Τι ισχύει για τον Δήμο Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής και η Κοινωνική Υπηρεσία με αρμόδια  την Αντιδήμαρχο Δρ Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, ενημερώνουν τους/τις συμπολίτες/τισσες ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης κανονικά λειτουργούν, από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεργασία με τους  Διευθυντές  Α’ θμιας Εκπ/σης  κ. Λ. Καρβούνη και  Β’ θμιας Εκπ/σης  κ. Ι. Γαζανό, δεδομένης  της ανακοινωθείσας απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαίρης Λιονή, να εκτιμήσει  κάθε Δήμος του Ρεθύμνου ξεχωριστά, ανάλογα με τις επικρατούσες κατά τόπο συνθήκες, για την επαναλειτουργία  των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής του επικράτειας.

Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς  σταθμούς, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης. Θα επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Σε ότι αφορά  περιφερειακά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης τα οποία  λειτουργούν σε περιοχές που σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα  ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας από το Διευθυντή του κάθε σχολείου και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δ/ντή Α’ θμιας και Β’ θμιας και τους γονείς, θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.

Με self test η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Όπως ανέφερε χθες Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «Σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή). Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).»

Με τηλεκπαίδευση όσα σχολεία δεν ανοίξουν

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι «Σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων».

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί η τηλεκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)».

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News