Κρήτη

Σεισμόπληκτοι Μ.Πεδιάδας: Ζητούν παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για την επιχορήγηση επιχειρήσεων

Με επιστολή τους στον αρμόδιο υπουργό, οι σεισμόπληκτοι ζητούν την παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης και φακέλου για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης και φακέλου για την επιχορήγηση επιχειρήσεων του ν.4797/2021 στην Περιφέρεια Κρήτης, εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ζητούν με επιστολή τους στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, οι Σεισμόπληκτοι του δήμου Μινώα Πεδιάδας. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην επιστολή τους:

Με την (1) σχετική, καθορίστηκε ότι οι δικαιούχοι της πρώτης αρωγής έναντι της επιχορήγησης για αντιμετώπιση ζημιών μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος προκάλεσε σημαντικές και εκτεταμένες ζημιές σε αριθμό κτηρίων και επιχειρήσεων και σε μέγεθος καταστροφής, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση και φάκελο για την επιχορήγηση του ν.4797/2021 στην Περιφέρεια Κρήτης το αργότερο μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2022. Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε στοιχείο, έγγραφο ή άλλη πληροφορία τους ζητηθεί αρμοδίως, ιδίως, για τον έλεγχο πλήρωσης των προϋποθέσεων χορήγησης της ενίσχυσης.

Επιπρόσθετα, με τις (2) και (3) σχετικές, κηρύχθηκε σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας η Περιφέρεια Κρήτης την 25η Ιανουαρίου και 26η Ιανουαρίου 2022.

Δεδομένου όμως ότι:

  1. η απόφαση καθορισμού προθεσμίας υποβολής φακέλου και δικαιολογητικών για την επιχορήγηση δημοσιεύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2021, δίδοντας προθεσμία ολίγων ημερών, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ στο διάστημα αυτό περιλαμβάνονται και πολλές ημέρες αργίας
  2. το χρονικό διάστημα 25 Ιανουαρίου 2022 έως και 26 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», αναστάλθηκε η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, με εξαιρέσεις, καθώς και η λειτουργία των ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο,
  3. τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες έχουν βρεθεί πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί εξαιτίας του σεισμού και με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών, παρακαλούμε για τη χορήγηση παράτασης στην υποβολή αίτησης και φακέλου για την επιχορήγηση επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Θεωρώντας δίκαιο και αντικειμενικό το αίτημά μας, και με την αισιοδοξία ότι συμμερίζεστε την αγωνία και το άγχος πολιτών και επιχειρήσεων, και με την ελπίδα την τάχιστης ανταπόκρισης στο προαναφερθέν αίτημα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια