Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Κινητοποίηση για μικρό αεροσκάφος – Αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση

Κρήτη
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Κινητοποίηση για μικρό αεροσκάφος – Αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Η επαφή του μπροστινού τροχού με τον διάδρομο ήταν τόσο σφοδρή, που έσπασε

Κινητοποίηση υπήρξε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», για ένα μικρό αεροσκάφος που αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωση.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 τα ξημερώματα, όταν κατά την προσγείωση το αεροσκάφος χτυπήθηκε από δυνατή ριπή ανέμου, με αποτέλεσμα να ακουμπήσει το αριστερό άκρο του πτερυγίου στο έδαφος και στην συνέχεια, η επαφή του μπροστινού τροχού με τον διάδρομο ήταν τόσο σφοδρή, που έσπασε.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ, ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές, δεν χρειάστηκε να προβούν σε καμία ενέργεια καθώς αποφεύχθηκαν δυσάρεστες συνέπειες και δεν υπήρξε τραυματισμός σε πλήρωμα και επιβάτες.

Το αεροσκάφος CL60 ερχόταν από το Oxford International Airport που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου και κατά την προσγείωσή του, αντιμετώπισε πρόβλημα στο μπροστινό του τροχό (ριναίο), ο οποίος έσπασε, χωρίς καν να προλάβει ο κυβερνήτης να ενημερώσει τον Πύργο Ελέγχου.

Το κεντρικό ζητούμενο της επιχείρησης, καθώς δεν υπήρξαν τραυματίες, ήταν η απομάκρυνση του μικρού αεροσκάφους από το κεντρικό αεροδιάδρομο.

Για περίπου 3,5 ώρες δεν μπορούσε να προσγειωθεί άλλο αεροπλάνο, καθώς η θέση ήταν κατειλημμένη από το ακινητοποιημένο αεροσκάφος.

Τελικά δόθηκε λύση από γερανό που μετέφερε το αεροσκάφος σε ασφαλέστερη θέση που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου..

Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, υπήρξε ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην πρώτη πτήση από Ηράκλειο προς Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News