Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης

Κρήτη
Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών ή χιονόνερου στα παραθαλάσσια της Κρήτης και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού, σήμερα Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή ή χιονόνερο αναμένεται σήμερα Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στο Αρκαλοχώρι, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βορειοδυτικοί θα στραφούν σε βόρειους 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.  Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες.

Στην Άνω Βιάννο αναμένεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες και στα Σφακιά Χανίων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Φαλάσαρνα, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τις προγνώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται στα Ανώγεια την Πέμπτη, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 2 Μποφόρ, οι οποίοι θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη από αργά το απόγευμα.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, οι οποίες θα είναι έντονες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία αναμένονται έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πέσουν λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 12 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 01) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -07 (μείον 07) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο Ιόνιο τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες από το μεσημέρι, που το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -10 (μείον 10) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στις Σποράδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στα νότια γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News