Αλπικό σκηνικό σε Βιάννο, Γωνιές, Δαμάστα, Μάραθο, Προφήτη Ηλία και Ροδιά (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Αλπικό σκηνικό σε Βιάννο, Γωνιές, Δαμάστα, Μάραθο, Προφήτη Ηλία και Ροδιά (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαγευτικό το τοπίο σε Μαλεβίζι και Βιάννο - Χιόνια στα χωριά Καρκαδιωτισσα, Ρουκάνι και Προφήτη Ηλία

Ασταμάτητα επιχειρούσαν τα εκχιονιστικά, οι αλατιέρες και τα μηχανήματα στους δρόμους των δήμων της Κρήτης. Όλη την ημέρα χθες, όλη τη νύχτα και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, βρίσκονταν σε πλήρη δράση, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό το βασικό οδικό τους δίκτυο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η δημοτική Πολιτική Προστασία κλήθηκε να συνδράμει και στη μετακίνηση κτηνοτρόφων και ασθενών.

Μαγευτικό το τοπίο σε Μαλεβίζι και Βιάννο

Ειδικά στην περιοχή της Βιάννου, η χιονόπτωση ήταν έντονη. Το κύμα της κακοκαιρίας ήταν σφοδρό, με το χιόνι να ξεπερνά τους 30 πόντους και τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν. Οι δρόμοι στα ορεινά χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου παραμένουν ανοιχτοί, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς. Δυσκολίες στην κυκλοφορία υπήρξαν μετά το Γωνιανό φαράγγι, ενώ η χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη.

Εντωμεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω βλαβών καταγράφηκαν από το βράδυ της Δευτέρας έως σήμερα το μεσημέρι, σε Γωνιές, Δαμάστα και Μάραθο. Μετά τις 7 το πρωί ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στον Προφήτη Ηλία, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα. Στα χωριά Μάραθος και Δαμάστα, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση για περίπου 20 ώρες.

Στον Άγιο Βλάση και Άγιο Σύλλα, η χιονόπτωση διήρκησε μια ώρα νωρίς το πρωί, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται προβλήματα. Αλπικό είναι το σκηνικό σε μεγάλα υψόμετρα, όπως στη Ροδιά Μαλεβιζίου, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με τη χρήση αλυσίδων, ενώ χθες απεγκλωβίστηκε μια τετραμελής οικογένεια από το σπίτι της, καθώς το χιόνι ξεπερνούσε τους 70 πόντους.

Χιόνια στα χωριά Καρκαδιωτισσα, Ρουκάνι και Προφήτη Ηλία

Μέσα σε ένα λευκό τοπίο ξύπνησαν μετά το πέρασμα της «Ελπίδας» και οι κάτοικοι σε Ρουκάνι και Καρκαδιώτισσα του δήμου Ηρακλείου, 34 μόλις χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

Τα σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο καλύφθηκαν από πυκνή χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά ξεκίνησαν να επιχειρούν από νωρίς το πρωί για να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος και στον Προφήτη Ηλία. Στις Βασιλειές μια «ανάσα» από την πόλη το χιόνι παρέμεινε σε κάποια σημεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News