Οδοιπορικό σε Οροπέδιο, Αρχάνες, Βιάννο, Αγία Βαρβάρα και Αρκαλοχώρι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Οδοιπορικό σε Οροπέδιο, Αρχάνες, Βιάννο, Αγία Βαρβάρα και Αρκαλοχώρι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η χιονόπτωση ήταν συνεχής και το χιόνι, πλέον, φτάνει μέσα στον κάμπο ακόμη στο ένα μέτρο - Σε 24ωρη βάση η πολιτική προστασία στην έδρα του Δήμου στο Τζερμιάδο

Ασταμάτητα επιχειρούν τα εκχιονιστικά, οι αλατιέρες και τα μηχανήματα στους δρόμους των δήμων της Κρήτης.

Όλη την ημέρα χθες, όλη τη νύχτα και σήμερα από το πρωί, μέχρι τη δύση του Ηλίου βρίσκονταν σε πλήρη δράση, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό το βασικό οδικό τους δίκτυο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ κλήθηκαν να συνδράμουν και στη μετακίνηση κτηνοτρόφων που αποκλείστηκαν κατά την κορύφωση του φαινομένου στα μιοτάτα τους.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η χιονόπτωση ήταν συνεχής και το χιόνι, πλέον, φτάνει μέσα στον κάμπο ακόμη στο ένα μέτρο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο δρόμος προς το Οροπέδιο ήταν κλειστός, για την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ η θέα μέσα στον Κάμπο ή και τα χωριά του Οροπεδίου έκοβε την ανάσα. Μάλιστα το χιόνι σε κάποια σημεία ξεπέρασε το ένα μέτρο. Η παρατεταμένη κακοκαιρία και η σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες, δημιούργησαν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, ενώ για περισσότερο από ένα δίωρο το πρωί σε όλο το εύρος υπήρχε διακοπή ρεύματος, λόγω βλάβης σε κεντρικό μετασχηματιστή του δικτύου ηλεκτροδότησης, που επιχειρήθηκε άμεσα να αποκατασταθεί.

Άμεσα ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος από το πρωί σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, έδωσε εντολή να προετοιμαστεί το Κέντρο Υγείας προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι πιθανότατα είχαν ανάγκη. «Όσοι αγαπούν το Οροπέδιο, ας μην επισκεφτούν για εκδρομή αυτές τις ημέρες», που η χιονόπτωση και τα προβλήματα με το οδικό δίκτυο είναι έντονα, τόνισε ο κ. Στεφανάκης.

Σε 24ωρη βάση η πολιτική προστασία στην έδρα του Δήμου στο Τζερμιάδο

Σε 24ωρη βάση η πολιτική προστασία στην έδρα του Δήμου στο Τζερμιάδο, επιχειρούσε να διαμορφώσει το σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης, με τα μηχανήματα του δήμου να ελέγοχνται με gps.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, τα προβλήματα στην υδροδότηση και κυρίως το οδικό δίκτυο ήταν αυτά που απασχόλησαν περισσότερο τους κατοίκους στις Αρχάνες, στη Βιάννο, στην Αγία Βαρβάρα και στο Αρκαλοχώρι. Ωστόσο, με την αδιάκοπη προσπάθεια και τον καλό συντονισμό των υπηρεσιών, φαίνεται πως τα χειρότερα αποφευχθήκαν.

Στο Αρκαλοχώρι το χιόνι που συσσωρεύτηκε στις οροφές πέρασε μέσα στα isobox μουσκεύοντας τα πάντα, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι του ιδιότυπου οικισμού με ελλείψεις σε τρόφιμα και νερά να παρατηρούνται και το σύλλογο των κατοίκων του καταυλισμού των οικίσκων της περιοχής να μιλά για εγκατάλειψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News