ΚΚΕ: Συνάντηση με Σωματεία Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης

Κρήτη
ΚΚΕ: Συνάντηση με Σωματεία Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία απασχολούν τους απόστρατους, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή της εγκυκλίου Τσακλόγλου, που θα οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές σε χιλιάδες συντάξεις γήρατος, χηρείας και αναπηρίας, αλλά και μελλοντικών συνταξιούχων

Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης και τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με εκπροσώπους των Σωματείων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους απόστρατους, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή της εγκυκλίου Τσακλόγλου, που θα οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές σε χιλιάδες συντάξεις γήρατος, χηρείας και αναπηρίας, αλλά και μελλοντικών συνταξιούχων.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει, όπως η πρόσφατη αναφορά στη Βουλή του αντίστοιχου υπομνήματος των σωματείων, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα του των αποστράτων. Τόνισε ότι για την επίθεση απέναντι και στους συνταξιούχους έχουν διαχρονικά ευθύνες όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ καθώς έδιναν η μια τη σκυτάλη στην επόμενη με την ψήφιση των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, μεταξύ των οποίων οι νόμοι Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου και Βρούτση. Η επίθεση κλιμακώνεται και με την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος για άλλη μια φορά περιλαμβάνει περικοπές σε συντάξεις, αλλά και κοινωνικές παροχές, όπως η υγεία.

Ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι και οι διεθνείς εξελίξεις και οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή, βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας. Η στρατιωτικές δαπάνες της χώρας, μόνο αμυντικές που δεν είναι. Πρόκειται για εξοπλισμούς κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ, εξυπηρετούν τα πολεμοχαρή σχέδια Αμερικανών και Γάλλων ιμπεριαλιστών. Τα σχέδια αυτά όχι μόνο δεν μπορούν να διασφαλίζουν την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά αντίθετα βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στη δίνη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων και ανταγωνισμών, με το γκριζάρισμα του Αιγαίου, της Ανατ. Μεσογείου και της κυπριακής ΑΟΖ, εκθέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη χώρα μας και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν το σύνθημα του ΚΚΕ «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», αφού αναδεικνύεται ότι όσο τα κλειδιά της οικονομίας είναι στον έλεγχο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους, η όποια ανάπτυξη θα έχει γνώμονα το κέρδος τους, ενώ ταυτόχρονα ο λαός θα δεινοπαθεί. Από αυτή τη σκοπιά είναι ανάγκη να συμπορευτούν και οι απόστρατοι, μαζί με το ταξικό εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για τη διασφάλιση του εισοδήματος και της υγείας τους. Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News