Κρήτη

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πυκνή κατά διαστήματα χιονόπτωση στα χωριά Κερά και Γωνιές (βίντεο)

Σε επιφυλακή Πολιτική Προστασία και δημοτική αρχή της Χερσονήου για να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», το οποίο «έντυσε» στα λευκά ολόκληρη τη χώρα.

Mε πυκνή χιονόπτωση κατά διαστήματα, ξεκίνησε στην ορεινή Χερσόνησο αργά το βράδυ της Τρίτης, 25 Ιανουαρίου, η κορύφωση του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στο χωριό Κερά και σε υψόμετρο περίπου 670 μέτρα.

Επί ποδός ο δήμος για διάνοιξη δρόμων

Πρόκεται για το τελευταίο πιο ορεινο χωριό της Χερσονήσου, από το οποίο δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και της δημοτικής αρχής επιχειρούν από νωρίς το πρωί για να παραμείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό. 

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου είναι σε πλήρη κινητοποίηση, συνεπικουρούμενος και από άλλες υπηρεσίες, για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων προκληθούν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο, η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους -1 βαθμό Κελσίου και το ύψος της χιονόστρωσης εκτιμάται περίπου στο μισό μέτρο. Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες, αυξάνοντας το ύψος χιονιού σε πολλές περιοχές του Οροπεδίου, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι.

Όπως είπε ο κ. Σέγκος, «Ο δήμος Χερσονήσου είναι σε ετοιμότητα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τόσο οι υπάλληλοι όσο και τα μηχανήματα που επιχειρούν δεν έχουν επιτρέψει να κλείσει το οδικό δίκτυο προς το Οροπέδιο Λασιθίου, τα χωριά Κράσι, Κερά κ.α., όπως επίσης και τα χωριά της Επισκοπής. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα χωριά της Πολιτικής Προστασίας, του χειριστές μας, το προσωπικό και τους αντιδημάρχους που νυχθημερόν μοχθούν για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Επειδή σήμερα θα έχουμε ένα ακόμη έντονο κύμα χιονόπτωσης, προτείνω σε όλους αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων, μέχρι αύριο το μεσημέρι που πιθανότατα θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ για είναι όλοι οι δρόμοι ασφαλείς και ανοιχτοί».

Σημειώνεται πώς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και επαγρύπνησης, βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού στη χώρα για την κακοκαιρία, 

Βίντεο από Γωνιές

Βίντεο από Κερά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια