Σφακιά: Χωρίς ρεύμα ο δήμος - Μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση ζημιών (βίντεο)

Κρήτη
Σφακιά: Χωρίς ρεύμα ο δήμος - Μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση ζημιών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμος Σφακίων την τρέχουσα στιγμή αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, σε επίπεδο Κρήτης, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων αλλά και των μεγάλων προβλημάτων ηλεκτροδότησης - Τι ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής

Την εξαιρετικά δύσκολη εικόνα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο δήμος Σφακίων, περιέγραψε από την χιονισμένη Ίμπρο, ο δήμαρχος της περιοχής, Μανούσος Χιωτάκης, μιλώντας στον έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Όπως ανέφερε, η σφοδρή χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, με ολόκληρο τον δήμο Σφακίων να βρίσκεται χωρίς ρεύμα, αποαυθύνοντας έκκληση προς πάσα κατέυθυνση πώς «πρέπει πάση θυσία να αποκατασταθούν τα προβλήματα μέχρι το βράδυ».

Σύμφωνα με τον κ. Χιωτάκη οι ζημιές και φθορές στο δίκτυο, δημιουργήθηκαν εξαιτίας του δυνατού αέρα, ο οποίος προκάλεσε την πτώση μιας κολώνας και ενός καλωδίου στην Ανώπολη.

Η ΔΕΗ και οι δημοτικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα πριν την δύση του ηλίου, υπό τον φόβο ότι οι κάτοικοι της περιοχής μπορεί να μείνουν χωρίς φως και θέρμανση μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες.

Συνεχίζοντας ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους δημότες, ενώ δεν παρέλειψε να αποθαρρύνει εκείνους που σκέφτονται να επισκεφθούν την περιοχή των Σφακίων για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο δήμαρχος επισήμανε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρέπει να γίνεται αυστηρά και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Διαβάστε επίσης:

 Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε εξέλιξη το δεύτερο και εντονότερο κύμα και στην Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Κρήτη - Έκκληση να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις

Παρατείνεται η αργία στην Κρήτη και την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι λόγω τις σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στην Κρήτη, αποφασίσθηκε η παράταση της γενικής αργίας και για αύριο Τετάρτη στο νησί.

Ειδικότερα, ο 

υπουργός  Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας,  Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε την παράταση της αργίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, μετάξυ άλλων περιοχών και στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα αποφασίστηκε πως η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως «γίνεται προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προαστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς και απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το χάος που προκλήθηκε χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οχήματα.

Ειδικότερα, επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News