H «Ελπίδα» έφερε μικροπροβλήματα στο Μαλεβίζι - Αλπικές εικόνες από τα χωριά

Κρήτη
H «Ελπίδα» έφερε μικροπροβλήματα στο Μαλεβίζι - Αλπικές εικόνες από τα χωριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλπικό το σκηνικό στα χωριά της ευρύτερης περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου - Το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, όμως η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, λόγω του παγετού που ήδη παρατηρείται σε αρκετά σημεία

Προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, που όμως ξεπεράστηκαν γρήγορα, έφερε στον Δήμο Μαλεβιζίου η κακοκαιρία «Ελπίς».

Περισσότερα από 10 μηχανήματα του δήμου βρίσκονται επι ποδός, για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Δήμου, παρά τον τεράστιο όγκο χιονιού. Η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γωνιές και Δαμάστα, αλλά και στο ενδοδημοτικό ήταν εφικτή συνεχώς κατά τη διάρκεια της μέρας.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Γιάννης Βάμβουκας βρέθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη στο δρόμο προς Γωνιές, για να εκτιμήσουν την κατάσταση που επικρατεί.

Τόσο ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας όσο και ο Aντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των σωμάτων ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και τα μέτρα που λαμβάνονται στο Δήμο Μαλεβιζίου στην εκπομπή «Ωρα Αιχμής» το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας τόνισε: «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο απο τα μηχανήματα του δήμου όσο και απο πλευράς ιδιωτών σε διάφορα σημεία. Το δίκτυο είναι ανοικτό. Δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβήματα. Θέλουμε να προστατέψουμε τον κόσμο και του ζητάμε να μην προσφεύγει σε άσκοπες μετακινήσεις. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε Μάραθο και Δαμάστα υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ωστόσο τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ επενέβησαν εγκαίρως. Είμαστε στην πρώτη γραμμή ως δήμοι και βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια». 

Σε επιφυλακή όμως, εκτός από την Πολιτική Προστασία, είναι και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Υπενθυμίζεται πως το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας παραμένει καθημερινά ανοιχτό για πολίτες που θέλουν να προφυλαχτούν από το ψύχος

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, λόγω του παγετού που ήδη παρατηρείται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κακοκαιρία μπορούν να επικοινωνούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Μαλεβιζίου στο τηλέφωνο 2813400601 καθώς και με το τηλέφωνο της γραμματείας του Δημάρχου στο τηλέφωνο 2813400619.

Όλα τα χωριά έχουν ντυθεί στα λευκά, με τις εικόνες να παραπέμπουν σε Αλπικό σκηνικό. 

Εντύπωση προκαλούν οι φωτογραφίες από την κατάλευκη Ροδιά, με την κακοκαιρία «Ελπίς» να συνθέτει ένα μαγευτικό σκηνικό.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επιτρέψει στο χιόνι να διατηρηθεί γεγονός που επιτρέπει στους κατοίκους να απολαύσουν το σπάνιας ομορφιάς τοπίο.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε εξέλιξη το δεύτερο και εντονότερο κύμα και στην Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

 Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παρατείνεται η αργία στην Κρήτη και την Τετάρτη - Τι ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News