Κρήτη

Ηράκλειο: Χωρίς ρεύμα από το πρωί Γωνιές, Δαμάστα και Μάραθος - Προβλήματα στον Μασταμπά

Χωρίς ρεύμα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν μείνει εδώ και ώρες, κάτοικοι σε χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου - Στο σημείο μεταβαίνουν συνεργεία για να αποκαταστήσουν τις βλάβες

Χωρίς ρεύμα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν μείνει εδώ και ώρες, κάτοικοι στα χωριά Γωνιές, Δαμάστα και Μάραθος του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής Ηρακλείου του ΔΕΔΔΗΕ, Παύλος Βαρδουλάκης, συνεργεία μεταβαίνουν στα σημεία που υπάρχει βλάβη προκείμενου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως η Επαρχιακή οδός Γαζίου–Ανωγείων στο ύψος δημοτικής ενότητας Γωνιές (Δήμου Μαλεβιζίου) παρέμενε κλειστή λόγω χιονόπτωσης σύμφωνα με την ανακοίνωση Αστυνομίας.

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος καταγράφονται και σε κάποιες γειτονιές του Μασταμπά εξαιτίας βλάβης στον υποσταθμό και στο σημείο θα μεταβούν συνεργεία.

Έκκληση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέα για περιορισμό των μετακινήσεων – Συνεχίζεται ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου στο Μαλεβιζί

Περισσότερα από 10 μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου επιχειρώντας συνεχώς κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου παρά τον τεράστιο όγκο χιονιού που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γωνιές και Δαμάστα, αλλά και στο ενδοδημοτικό ήταν εφικτή συνεχώς κατά τη διάρκεια της μέρας. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, λόγω του παγετού που ήδη παρατηρείται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Το πρωί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Γιάννης Βάμβουκας βρέθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη στο δρόμο προς Γωνιές εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί και συντονίζοντας τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Τόσο ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας όσο και ο Aντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, απεύθυναν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των σωμάτων ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε επιφυλακή όμως, εκτός από την Πολιτική Προστασία, είναι και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Υπενθυμίζεται πως το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας παραμένει καθημερινά ανοιχτό για πολίτες που θέλουν να προφυλαχτούν από το ψύχος.

Όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κακοκαιρία μπορούν να επικοινωνούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Μαλεβιζίου στο τηλέφωνο 2813400601 καθώς και με το τηλέφωνο της γραμματείας του Δημάρχου στο τηλέφωνο 2813400619.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση των ζημιών πανελλαδικά

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς πληροφόρησης του κοινού, ενημερώνει ότι διεξάγονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από την επέλαση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι όλες του οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου δραστηριοποιούνται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με πάνω από 650 εργαζόμενους και πάνω από 180 οχήματα. Τα συνεργεία είναι σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για την εξασφάλιση της πρόσβασης στα σημεία που πρέπει να επιθεωρηθούν και να διεξαχθούν εργασίες, με προτεραιότητα από τις πυκνοκατοικημένες προς τις αραιοκατοικημένες περιοχές.

Επιπρόσθετα, αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές Μέσης Τάσης σε δύσβατα σημεία της Ανατολικής Αττικής, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σημεία με βλάβες και να δοθούν οι κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Ειδικότερα για τις βλάβες ανά περιοχή:

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Οι συγκεκριμένες περιοχές που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν, όχι στο σύνολο αλλά σε επίπεδο γειτονιάς προβλήματα ηλεκτροδότησης, είναι η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, τμήματος ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, ενώ στόχος της ημέρας είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου Μέσης Τάσης.

Θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της αποκατάστασης των βλαβών και την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ, ακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών.

Τέλος, τονίζεται ότι όσο υπάρχει έστω και μία βλάβη ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επαναπαύεται και θα συνεχίσει τις πυρετώδεις εργασίες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές. Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τα συνεργεία και όλο το ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίοι για άλλη μια φορά συνεχίζουν να εργάζονται αδιάλειπτα και κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να δοθεί ρεύμα σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κακοκαιρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:

Επαρχιακή οδός Χερσονήσου –Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Κράσι.

Επαρχιακή οδός Γαζίου–Ανωγείων στο ύψος δημοτικής ενότητας Γωνιές (Δήμου Μαλεβιζίου).

Επαρχιακή οδός Ηρακλείου –Μοιρών.

Επαρχιακή Οδός Ηρακλείου-Αρκαλοχωρίου.

Επαρχιακή Οδός Ηρακλείου – Πύργου στο ύψος της δημοτικής ενότητας Παρθενίου.

Που απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Με νεότερη ανακοίνωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 22:00 ώρα της Τρίτης (25.01.2022) έως και την 09:00 ώρα της Τετάρτης (26.01.2022) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων- Σητείας (ΒΟΑΚ) και συγκεκριμένα από τη χιλιομετρική θέση 152 έως την χιλιομετρική θέση 174 από Χερσόνησο έως τα όρια του Νομού Λασιθίου.

Την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια