Κρήτη

Ηράκλειο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφερε αλλαγές σήμερα και στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, λόγω των επιπτώσεων από την κακοκαιρία.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα έχουν διαφορετικό ωράριο.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τα σούπερ μάρκετ

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου για την γενική αργία

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και σε γενική αργία θα βρίσκεται και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, η Κρήτη, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ενημερώνει σχετικά με την γενική αργία ότι

  • Αναστέλλεται η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών
  • Τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  • Εξαιρούνται: καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων, φαρμακεία, υπηρεσίες υγείας, και επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια