Κορωνοϊός: Έχασαν τη μάχη τρεις γυναίκες στο Ηράκλειο – Σε σταθερά επίπεδα οι νοσηλείες

Κρήτη
Κορωνοϊός: Έχασαν τη μάχη τρεις γυναίκες στο Ηράκλειο – Σε σταθερά επίπεδα οι νοσηλείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα Χανιά – Σταθερές οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης

Τρεις θάνατοι καταγράφθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, έχασε τη μάχη για τη ζωή 45χρονη γυναίκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου. Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα σύμφωνα με όσα είπε στο neakriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Δεν τα κατάφερε και μια γυναίκα που νοσηλευόταν σε κλινική covid του Βενιζελείου. Η 89χρονη γυναίκα άφησε τη τελευταία της πνοή περίπου στις 10:00 το πρωί της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Η 89χρονη ήταν ανεμβολίαστη, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα σύμφωνα με όσα είπε στο neakriti.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης.

Επιπλέον, το προηγούμενο 48ωρο έχασε τη μάχη και μια 65χρονη γυναίκα. Η 65χρονη άφησε τη τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, σε ΜΕΘ covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου . Η 65χρονη σύμφωνα τον  Διοικητή του νοσοκομείου, έπασχε απο πολλά υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστη. Αίτιο του θανάτου της ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Τρία παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα στο neakriti.gr. Τα παιδιά βρίσκονται στην Παιδιατρική covid κλινική, και είναι υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Σε σταθερά επίπεδα οι νοσηλείες κορωνοϊού

Σταθερές είναι οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 249 ασθενείς ( Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου ήταν 255), 213 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 220) και 36 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 35), εκ των οποίων 31 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 31).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 85 ασθενείς, ενώ στο Νοσοκομείο Νεάπολης δεν καταγράφεται καμία νοσηλεία.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 71 ασθενείς, 55 στην κλινική Covid, 16 σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 15 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 42 ασθενείς, 35 στην κλινική Covid, 7 σε ΜΕΘ και οι 5 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 85 ασθενείς, 75 στην κλινική Covid, 10 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 20 ασθενείς, 19 σε κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 13 ασθενείς, 11 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Σητείας: 7 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 11 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Στην χώρα χθες Δευτέρα  24 Ιανουάριου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 655 (59.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 520 (79.39%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 135 (20.61%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 465 (ημερήσια μεταβολή +9.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 490 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News