Χανιά: Σήμερα η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό της Ήβης

Κρήτη
Χανιά: Σήμερα η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό της Ήβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2016, με την ακτιβίστρια Ήβη Καϊσερλή να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με «ανοιγμένο» κεφάλι

Για σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, έχει προσδιοριστεί η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για την τραμπούκικη επίθεση που είχε δεχτεί πριν από μερικά χρόνια, στην πόλη των Χανίων, η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας Ήβη Καϊσερλή. Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2016, με την τρανς ακτιβίστρια να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με «ανοιγμένο» κεφάλι.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Σεπτέμβριο του 2020 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Στο εδώλιο κάθισαν δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση. Ο ένας από αυτούς αθωώθηκε, ωστόσο ο συγκατηγορούμενός του κρίθηκε ένοχος για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Η εκδίκαση της έφεσης έχει προσδιοριστεί για σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης, στα Χανιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η συλλογικότητα «Έμφυλες Αταξίες», απηύθυνε κάλεσμα για μαζική παρουσία στα Δικαστήρια Χανίων για τις 9 σήμερα το πρωί. «Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δίκης το προαύλιο των Δικαστηρίων γέμισε με κόσμο που ήρθε να εκφράσει την αλληλεγγύη του με τη φυσική του παρουσία. Η Ήβη μπήκε στην αίθουσα με το κεφάλι ψηλά, περιτριγυρισμένη από κόσμο και αγάπη, ενώ ο τραμπούκος που τη χτύπησε μπήκε μόνος του, από την πίσω πόρτα, προστατευμένος από τους μπάτσους (...). Εμείς από την πλευρά μας δεν περιμένουμε εν μία νυκτί να εξαφανιστεί η ματσίλα από τον δρόμο, να μπουν οι φασίστες στις τρύπες τους, να μη δολοφονούνται και βιάζονται γυναίκες, να πάψει το κυνήγι μαγισσών, να μην τραμπουκίζονται γκέι, να μη χλευάζονται και ξυλοκοπούνται τρανς άτομα, να μη λοιδορείται οτιδήποτε διαφορετικό, να είναι όλα ορατά, πόσω μάλλον μέσα σε μια δικαστική αίθουσα (...).

Βρισκόμαστε στο πλάι όσων έχουν υποστεί βία ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης της φωνής τους. Μαχόμαστε σε όλη τη ζωή μας, στο σχολείο, στην εργασία, στον δρόμο για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών. Μένουμε η μία δίπλα στην άλλη και στηρίζουμε όχι μόνο σε ένα δικαστήριο αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News