Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για τη νταλίκα που μετέφερε από την Ολλανδία «ναρκω-φορτίο μαμούθ»

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για τη νταλίκα που μετέφερε από την Ολλανδία «ναρκω-φορτίο μαμούθ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει μπλόκο σε νταλίκα, σε περιοχή της Αττικής: Οι έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό του οχήματος, αποκάλυψαν το φορτίο των σχεδόν 25 κιλών χασίς «σκανκ» και των 3,6 κιλών κοκαϊνης

Ξεκίνησε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για τη μεταφορά ναρκω-φορτίου μαμούθ από την Ολλανδία με προορισμό την Κρήτη και την Αττική, το οποίο είχε εντοπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει μπλόκο σε νταλίκα, σε περιοχή της Αττικής: Οι έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό του οχήματος, αποκάλυψαν το φορτίο των σχεδόν 25 κιλών χασίς «σκανκ» και των 3,6 κιλών κοκαϊνης!

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά 7 άτομα: Πρόκειται για έναν 52χρονο Ηρακλειώτη πρώην εργαζόμενο στις διεθνείς μεταφορές, ο οποίος φέρεται ως ο ιθύνων νους του φερόμενου κυκλώματος ναρκωτικών. 

Συγκατηγορούμενοί του είναι ένας 72χρονος ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, ο 51χρονος γιος του, ένας 41χρονος Κρητικός, μια γυναίκα, καθώς και δύο Αλβανοί ηλικίας 45 και 47 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος Αλβανός (ο επονομαζόμενος και ως «Κοντός») είχε εμπλακεί στην περιβόητη απόδραση δια ελικοπτέρου του Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. 

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου κατέθεσαν οι μάρτυρες της υπόθεσης. 

Στη συνέχεια, η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οι 4 από τους 7 κατηγορούμενους. Πρόκειται για τον 72χρονο και το γιο του, τον 52χρονο Ηρακλειώτη, καθώς και τον 45χρονο από την Αλβανία.

Στον αντίποδα, είχαν αφεθεί ελεύθεροι ο έτερος Αλβανός κατηγορούμενος 47 ετών, ο 41χρονος Κρητικός που φέρεται να ήταν συνοδηγός στην επίμαχη νταλίκα, αλλά και η σύζυγος του 51χρονου κατηγορούμενου.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος άνδρας φέρεται να μην γνώριζε το παραμικρό για το φορτίο των ναρκωτικών.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News