Κρήτη: Δυο προσφορές για τον ΒΟΑΚ από δυο πολύ ισχυρές κοινοπραξίες

Κρήτη
Κρήτη: Δυο προσφορές για τον ΒΟΑΚ από δυο πολύ ισχυρές κοινοπραξίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών για τη σημερινή κατάθεση

Δυο πολύ ισχυρές κοινοπραξίες, η μία μάλιστα αποτελεί πιθανώς και την ισχυρότερη σύμπραξη κατασκευαστικών ομίλων που έχουμε δει στην χώρα μας, ρίχνονται στην μάχη για το έργο ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη Λασιθίου του ΒΟΑΚ.

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών για το πρώτο τμήμα αυτό του ΒΟΑΚ εξέπνεε στις 5 το απόγευμα, και σύμφωνα με πληροφορίες είχαμε 2 προσφορές.

Την μία προσφορά , σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε η  κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Την έτερη προσφορά κατέθεσε η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος.

Μιλάμε για δυο πολύ ισχυρές κοινοπραξίες και στην ουσία βλέπουμε ότι στην μάχη διεκδίκησης και κατασκευής του ΒΟΑΚ από Χερσόνησο εως Νεάπολη Λασιθίου με την μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ρίχνονται μέσω συμμαχιών όλοι οι μεγάλοι παίκτες του ελληνικού κατασκευαστικού χώρου.

Μάλιστα , η σύμπραξη ΤΕΡΝΑ, Ακτωρα και Ιντρακάτ προκαλεί αίσθηση αφού πρόκειται πιθανώς για ένα κοινοπρακτικό σχήμα που δεν έχουμε ξαναδει μαζί, τουλάχιστον εδώ και πολλά χρόνια.

Πλέον αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών για τη σημερινή κατάθεση των πρώτων προσφορών για το νέο ΒΟΑΚ ενώ θυμίζουμε ότι

σε  λιγότερο από 1 μήνα θα έχουμε  μάλιστα τις προσφορές και για ένα 2ο επιμέρους έργο του νέου ΒΟΑΚ, αυτού που αφορά στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος , για το οποίο η υποβολή προσφορών και το άνοιγμα τους έχει προγραμματιστεί από το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών για τις 22 Φεβρουαρίου.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News