Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Κρήτης

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία σύμφωνα με όσα είπε στο neakriti.gr o Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μπελαδάκης

Με τηλεκπαίδευση ξεκίνησε η εβδομάδα στα σχολεία της Κρήτης σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδας» που έχει πλήξει όλους τους νομούς της Κρήτης με έντονα φαινόμενα.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία στα δημοτικά σχολεία του νησιού, όπως ανέφερε στο neakriti.gr o Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μπελαδάκης. «Η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης ξεκίνησε από σήμερα το πρωί και μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα από πλευράς μαθητών ή εκπαιδευτικών» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για επιλογή, αλλά για ανάγκη, λόγω των συνθηκών της κακοκαιρίας.

Είναι μια διαδικασία γνώριμη

Η τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη, είναι μια διαδικασία στην οποία υπάρχει εμπειρία τόσο από την πλευρά των καθηγητών, όσο και από την πλευρά των μαθητών. «Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιούταν και πέρυσι λόγω της πανδημίας, συνεπώς είναι μια διαδικασία γνώριμη για τα παιδιά».

Όπως είπε, τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λειτουργούν. Ο ίδιος εξήγησε, πως τα σχολεία δεν λειτουργούν για την προσέλευση των μαθητών, αλλά οι καθηγητές μπορούν είτε να πραγματοποιήσουν τις διδακτικές τους ώρες στο χώρο του σχολείου, μέσω της τηλεκπαίδευσης, είτε από την οικία τους.

Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τρίτη

Η λειτουργία των σχολείων θα επανεξεταστεί σήμερα το μεσημέρι, από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Κρήτης, κ. Συριγωνάκη, για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν ή αν θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, με δεδομένο το πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη.

Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Κρήτη

Kλειστά είναι όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Βρεφικοί, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία) στις εξής περιοχές:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου: Στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας* (όλες οι σχολικές μονάδες) και στον Δήμο Φαιστού τόσο οι

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όσο και Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη

* Σημειώνεται ότι στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου: Σε όλο τον Νομό Ρεθύμνου κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Στον δήμο Μυλοποτάμου και Ανωγείων κλειστά θα παραμείνουν και τα νηπιαγωγεία και οι Βρεφικοί-Παιδικοί σταθμοί.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων: To νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Έλος Κισσάμου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:  Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Δευτέρα (24 Ιανουαρίου, όχι την Τρίτη), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού. Σημειώνεται πως τα μαθήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News