Ηράκλειο: Επιχείρηση να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι - Σαράντα εκατοστά το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κρήτη
Ηράκλειο: Επιχείρηση να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι - Σαράντα εκατοστά το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου τα μηχανήματα επιχειρούν στο οδικό δίκτυο από Καρτερό μέχρι το δρόμο που συνδέεται με το δίκτυο για Καστέλι, το δρόμο από Βιομηχανική Περιοχή προς Βιάννο και το δρόμο για τη Μεσσαρά

Να κρατήσουν ανοιχτές και ασφαλείς για τις μετακινήσεις κεντρικές οδικές αρτηρίες του νησιού, επιχειρούν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τον παγετό που έφερε η Κακοκαιρία «Ελπίδα».

Από τα ξημερώματα τα μηχανήματα επιχειρούν στο οδικό δίκτυο από Καρτερό μέχρι το δρόμο που συνδέεται με το δίκτυο για Καστέλι, το δρόμο από Βιομηχανική Περιοχή προς Βιάννο και το δρόμο για τη Μεσσαρά.

Διαβάστε ακόμη:

⇒Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στα «λευκά» ντύθηκε ολόκληρη η Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε συνεννόηση με την Αστυνομία, σε ένα μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου επιτρέπονταν μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις «προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα είτε εγκλωβισμού είτε ακινητοποίησης οχημάτων». Ορεινές και ημιορεινές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά και στην Κρήτη, με το Οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, μέσα στα χωριά να έχει σαράντα πόντους χιόνι.

Διαβάστε ακόμη:

⇒Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά σήμερα τα σχολεία - Έκκληση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων

«Από τις τέσσερις τα ξημερώματα έχει σταματήσει η χιονόπτωση, έχει όμως παγετό και χρειάζεται προσοχή. Σε κάποια σημεία του δήμου υπάρχει πρόβλημα και με την υδροδότηση. Επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες και να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο», πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης που ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες και μόνο μετακινήσεις, αναφέροντας ότι από το μεσημέρι και μετά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Διαβάστε ακόμη:

⇒Ηράκλειο: Χιονισμένα τα Λιοντάρια και η Ενετική Λότζια (εικόνες)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News