Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εντυπωσιακές εικόνες από το κατάλευκο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εντυπωσιακές εικόνες από το κατάλευκο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν «ξέφυγε» η πόλη του Ηρακλείου από την λευκή επέλαση της κακοκαιρίας

Αίσθηση προκαλούν οι εντυπωσιακές εικόνες από το χιονισμένο κέντρο του Ηρακλείου, με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να ντύνει στα λευκά εμβληματικά σημεία της πόλης, όπως τα «Λιοντάρια» και το δημαρχείο της Λότζια. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επέτρεψαν στο χιόνι να διατηρηθεί για αρκετή ώρα με τους Ηρακλειώτες να απολαμβάνουν το ασυνήθιστο, για το νησί, σκηνικό.

Στην ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Όπως τόνισε η ένταση του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας θα είναι μεγαλύτερη και η κορύφωση των φαινομένων στο Ηράκλειο  αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης προς το βράδυ.

«Σήμερα ήταν μια γενική πρόβα του καιρού. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο καιρός  είναι τόσο καλός που προειδοποιεί. Το δεύτερο κύμα είναι αυτό που μας ανησυχεί. Αυτό που έρχεται δηλαδή. Κι όταν το πρώτο κύμα έδωσε αυτά τα φαινόμενα, πρέπει να αντιληφθούμε τι μας περιμένει στο δεύτερο.» υπογράμμισε.

«Η χιονόπτωση στις πόλεις ήταν έκπληξη» δήλωσε παράλληλα ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας ο οποίος υπογράμμισε ότι ούτε οι ειδικοί ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν το φαινόμενο ως προς την εμφάνιση του.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά η ατμόσφαιρα πολλές φορές είναι απρόβλεπτη, ενώ υποστήριξε ότι από την Τετάρτη θα υπάρχει μια σταδιακή εκτόνωση.

 Τελειώνοντας, ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι η χιονόπτωση αναμένεται κάτω από τα 400 μέτρα υψόμετρο και αυτό που προβληματίζει είναι ότι η χιονόπτωση θα μετατραπεί σε χιονόστρωση, κάτι που προβληματίζει.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Συνεχίζεται την Δευτέρα η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στην Κρήτη

Κρήτη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News