Λευκό τοπίο τα Χανιά - Εντυπωσιακές εικόνες από τη δυτική Κρήτη

Κρήτη
Λευκό τοπίο τα Χανιά - Εντυπωσιακές εικόνες από τη δυτική Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια στα ορεινά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια στα ορεινά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει και την δυτική Κρήτη.

Το πρωί έπεσε χιονόνερο ακόμα και σε πεδινές περιοχές ενώ στα ορεινά χιόνισε, χωρίς μέχρι και το μεσημέρι να έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες.

Στα Χανιά και στην περιοχή του Ομαλού η συγκοινωνία διεξάγεται μόνο με οχήματα 4Χ4, ενώ εκχιονισμοί γίνονται από το πρωί από εργολαβικά συνεργεία της Περιφέρειας από τους Λάκκους με κατεύθυνση τον Ομαλό.

Επαρχιακή οδός Χανίων – Παλαιόχωρας - Θέση Αναβος

Στα Σφακιά έχει χιονίσει στην περιοχή του Ασκύφου ωστόσο ο δρόμος παραμένει ανοικτός καθώς πραγματοποιούνται εκχιονισμοί με μηχάνημα του δήμου.

Ασκύφου Σφακίων

Διαβάστε ακόμη:

⇒Ανώγεια: Μαγευτικό το χιονισμένο τοπίο – Έντονη ομίχλη και κρύο (εικόνες)

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ομαλός Χανίων

Στα λευκά έχει ντυθεί και η περιοχή των Ανωγείων στο Ρέθυμνο, ενώ χιονίζει σε χωριά του Αμαρίου, στο Αρκάδι καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού.

Ο δρόμος Σπήλι - Γερακάρι έχει κλείσει από το πρωί για προληπτικούς λόγους.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν έως και την Τετάρτη, 26/01/2022, ο δήμος Χανίων προχώρησε στο έκτακτο άνοιγμα δημοτικών δομών, ώστε να καταφύγουν οι άστεγοι της πόλης.

Διαβάστε ακόμη:

⇒Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έντονη χιονόπτωση στο Λασίθι - Εντυπωσιακές εικόνες από Ιεράπετρα και Σητεία

Συγκεκριμένα, εκτάκτως από χθες Σάββατο, έως και την Τετάρτη 26/01/2022, θα παραμείνει ανοικτό το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων.

Επίσης, το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στην περιοχή Σπλάντζια, θα παραμείνει ανοιχτό από την Δευτέρα έως και Τετάρτη από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν δύο αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στα Χανιά, ενώ κλειστές μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου της πόλης.

Φλώρια- Επαρχιακή οδός Χανίων - Παλαιόχωρας

Οροπέδιο Ασκύφου Σφακίων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News