Κρήτη: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Κρήτη
Κρήτη: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Πού εντοπίζονται προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στους δρόμους της Κρήτης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στους δρόμους της Κρήτης, καθώς σε αρκετές περιοχές σημειώνεται έντονη χιονόπτωση που σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενδεχομένως να κρύβει παγίδες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, «λίγο πριν τις 9 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση στα Ανώγεια. Νωρίτερα καταγράφηκε ένας εγκλωβισμός εκδρομικού λεωφορείου, όμως χάρη στα μηχανήματα του Δήμου που άνοιξαν τον δρόμο, το λεωφορείο απεγκλωβίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα». Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε τα οχήματα τους να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες από τα Σίσαρχα Ρεθύμνου και έπειτα. Τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται έτσι ώστε να κρατήσουν τον δρόμο ανοικτό, ενώ το πρωί υπήρξαν μικροπροβλήματα εξαιτίας του παγετού».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Οροπεδίου Λασιθίου, Άγγελο Μανουσάκη, «το χιόνι φτάνει αυτή την στιγμή τα 15 εκατοστά. Τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται από το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες  από το Κράσι και έπειτα, καθώς το χιόνι σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.

Η θερμοκρασία στο Οροπέδιο υπολογίζεται στους -2 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι έχει κατέβει και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, «στο Δήμο σημειώνεται αυτή την ώρα ασθενής χιονόπτωση όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Αύριο αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τί πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο για εκδρομή στα χιόνια

Μαλεβίζι: Aντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα που επιχειρήσουν να ανέβουν προς το Λιβάδι 

Με το πρώτο φως της μέρας τα μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου επιχειρούν στο ορεινό οδικό δίκτυο με στόχο να παραμείνει συνεχώς ανοιχτό.

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 23 Ιανουαρίου, προσωπικό και μηχανήματα βρίσκονται στον δρόμο Ηράκλειο - Ανώγεια μετά τις Γωνιές, στην παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου καθώς και στο δρόμο Κρουσώνας - Λιβάδι.

Λόγω του παγετού στο δρόμο που ενώνει τον Κρουσώνα με το Λιβάδι, όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να ανέβουν προς το Λιβάδι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους από το ύψος της Αγίας Ειρήνης και πάνω.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News