Κρήτη

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά εξαφάνισης παιδιών (βίντεο)

Αύξηση των περιστατικών κατά 17% εν μέσω πανδημίας

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν σε επίπεδο χώρας τα περιστατικά εξαφάνισης παιδιών καθώς εν μέσω της πανδημίας, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης, υλοποιώντας παράλληλα δράσεις με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους.   

Στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου, το Χαμόγελο του Παιδιού προχώρησε στην εκπαίδευση του προσωπικού της Δημοτικής αστυνομίας η οποία θα ενημερώνεται άμεσα ώστε να μπορέσει να συνδράμει στο επιχειρησιακό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της δημοτικής αστυνομίας στα προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas, μετά και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Χαμόγελου του Παιδιού. 

Παρά την αύξηση των εξαφανίσεων ο συντονιστής επιχειρήσεων στο « Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Καλφούντζος, δήλωσε ότι τα περιστατικά έχουν αίσια εξέλιξη ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών – το Amber Alert Hellas.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια