Κρήτη

Οροπέδιο Λασιθίου: Λεωφορείο με δωρεάν δρομολόγια για προμήθειες ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Το λεωφορείο του Δήμου, διατίθεται και σήμερα προκειμένου να εκτελεστούν εκτάκτως δωρεάν δρομολόγια ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να μετακινηθούν και να προμηθευτούν τα απαραίτητα

Μια πρωτοβουλία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες του Οροπεδίου Λασιθίου, ενόψει του χιονιά, ανέλαβε η δημοτική αρχή. 

Και σήμερα Σάββατο 22 Ιανουαρίου ο δήμος Οροπεδίου, διαθέτει το λεωφορείο του, προκειμένου να εκτελεστούν εκτάκτως δωρεάν δρομολόγια.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι οι πολίτες να μπορέσουν να μετακινηθούν και να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να μην τους λείψει κάτι, τις ημέρες που σύμφωνα με την ΕΜΥ η επιδείνωση του καιρού, μπορεί σε κάποιες περιοχές να δυσκολέψει τις μετακινήσεις.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε ετοιμότητα οι δήμοι της Κρήτης

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός - Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πυροσβεστική, αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τοπικές βροχές αναμένονται, στην Κρήτη ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται σήμερα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου,

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη, όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω από τα 600-800 μέτρα.

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Την Κυριακή, ένα δεύτερο κύμα διάρκειας περίπου δέκα ωρών, από τις 6:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρο το νησί, με βροχές στα πεδινά και στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κοντά στα 100 με 150 μέτρα υψόμετρο, ανάλογα βέβαια με την ένταση των φαινομένων, ενώ δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις να φτάσουν πρόσκαιρα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδέχεται να πέσει πυκνό κουκοσάλι, ένα φαινόμενο το οποίο απαντάται στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις περιοχές πάνω από 100 με 150 μέτρα το χιόνι θα είναι πιο καθαρό. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει την Κυριακή ακόμα και στις παράκτιες περιοχές στα βόρεια τμήματα του νησιού τους 5-6, το πολύ 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη

Την Δευτέρα και την Τρίτη ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρα χιονοπτώσεις και κατά μήκος των βόρειων ακτών της Κρήτης, δηλαδή σε μηδέν υψόμετρο, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτές τις περιοχές θα είναι το κουκοσαλι, το οποίο μπορεί να σημειωθεί και μέσα στις πόλεις. Σε περιοχές πάνω από 100-150 μέτρα, περιφερικά των πόλεων θα χιονίζει και κατά διαστήματα μπορεί να το στρώνει. Τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται την Τρίτη, καθώς οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα κυρίως στα ορεινά.

«Στην Κρήτη, η δεύτερη επανάκαμψη του κύματος γίνεται από τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου ξαναξεκινούν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις και σε αυτό το δεύτερο κύμα επειδή είναι πιο έντονο, μπορεί να δούμε το χιόνι και σε χαμηλά υψόμετρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο μετεωρολόγος, Μανόλης Λέκκας, μιλώντας στο neakriti.gr. Όπως υπογραμμίζει, «αυτό που ακόμη δεν επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά μοντέλα είναι το ακριβές υψόμετρο των χιονοπτώσεων. Αντίθετα είναι βέβαιο ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα σε επίπεδα ασυνήθιστα για το νησί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια