Κρήτη

Ηράκλειο: Κόκκινο νερό και έντονη δυσοσμία στον Γεροπόματο – Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Παρά την προσπάθεια των αρχών, οι παράνομες σφαγές ζώων από ορισμένους οι οποίοι τα πωλούν από σπίτι σε σπίτι , χωρίς έλεγχο, εξακολουθούν

Αναστάτωση στους κατοίκους της Μεσαράς προκάλεσε το αποκρουστικό θέαμα που εμφάνιζε ο Γεροπόταμος το απόγευμα της Παρασκευής. 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, το νερό είχε βαφτεί έντονα κόκκινο ενώ το θέαμα συνοδευόταν και από έντονη οσμή αίματος. Παρότι το “φαινόμενο ” είχε σύντομη διάρκεια, προκάλεσε την οργή όσων το είδαν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Νικολιδακης, απέκλεισε το ενδεχόμενο η διαρροή τέτοιας ποσότητας να προέρχεται από τα δημοτικά σφαγεία Μοιρών, καθώς όπως είπε η εικόνα αυτή θα εξακολουθούσε, ενώ πρόσφατα είχαν ελεγχθεί και οι αγωγοί που μεταφέρουν τα λύματα από τα σφαγεία στον Βιολογικό καθαρισμό του Δήμου. Το πλέον πιθανό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι πως για ακόμη μια φορά, κάποιος ή κάποιοι μετέβαλαν τον Γεροπόταμο σε χώρο απόρριψης ακαθαρσιών.

Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως παρά την προσπάθεια των αρχών, οι παράνομες σφαγές ζώων από ορισμένους οι οποίοι τα πωλούν από σπίτι σε σπίτι , χωρίς έλεγχο, εξακολουθούν. Ο κ. Νικολιδακης όπως είπε έχει ζητήσει από την Αστυνομία να προβεί σε έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου δράστη ,ο οποίος προφανώς , μέρα μεσημέρι, χρησιμοποίησε βυτιοφόρο για να αδειάσει τα λύματα από το παράνομο σφαγείο του στο ποτάμι.

(φωτογραφία: ΕΡΤ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια