Κρήτη

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ολοκληρώνονται οι απογραφικές διαδικασίες - Οδηγίες από την ΕΛΣΤΑΤ

Με ποιους τρόπους μπορούν να απογραφούν οι κάτοικοι του δήμου σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ολοκληρώνεται η Απογραφή Πληθυσμού, η οποία καθορίζει το μέλλον του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

 Μέσω της πλατφόρμας gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχουν τον κωδικό, οι πολίτες παρακαλούνται να στείλουν email με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση p.alafouzou@statistics.g)r

  1. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

- Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

- Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

  Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα 2810326579 ,2810326516, 2810326577. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούνται να επιμείνουν, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν τους έχει βρει, καλούνται να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλέφωνο που τους έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 2810326579, 2810326516, 2810326577 ή να στείλουν email με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση p.alafouzou@statistics.gr και θα επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κοινότητας κατοικίας τους ώστε να συνδράμει τη διαδικασία απογραφής των κατοίκων του Δήμου. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, δήλωσε: «Όσοι πιο πολλοί απογραφούμε στον Δήμο μας τόσο πιο σημαντικό είναι για το αύριο του Δήμου, ιδιαίτερα μετά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή μας από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επόμενα 10 χρόνια.

Γι’ αυτό, πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Από αυτή την κρίσιμη διαδικασία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Όλοι μετράμε, όλοι δίνουμε δύναμη στον τόπο μας και στο Δήμο μας. Δεν περισσεύει κανένας μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό και διοικητικά ισχυρό τον Δήμο μας. Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια