Ηράκλειο - Έγκλημα στα Καμίνια: Ομολόγησε ο δολοφόνος του 30χρονου - Στη φυλακή οδηγείται το ζευγάρι

Κρήτη
Ηράκλειο - Έγκλημα στα Καμίνια: Ομολόγησε ο δολοφόνος του 30χρονου - Στη φυλακή οδηγείται το ζευγάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα από τη δολοφονία του 30χρονου αλλοδαπού στα Καμίνια - Στη φυλακή οδηγείται το ζευγάρι που εμπλέκεται στην υπόθεση - Η κατηγορούμενη διώκεται ποινικά για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο 35χρονος Μαροκινός και η συνομήλική του από τη Ρουμανία, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 30χρονου Ιρακινού, προ μερικών ημερών, στο Ηράκλειο.

Διαβάστε ακόμη:

Έγκλημα στα Καμίνια: Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα - Ποια τα κίνητρα του δράστη (βίντεο)

Ανατροπή: Έγκλημα ο θάνατος του 30χρονου στα Καμίνια - Συνελήφθησαν 2 άτομα

Οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν πριν από λίγα 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, στο πλαίσιο ερευνών για την υπόθεση θανάτου ενός 30χρονου από το Ιράκ, πέρασαν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθούν.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομολόγησε το θανατηφόρο χτύπημα και οδηγήθηκε στις φυλακές. Όπως ανάφερε κατά  την απολογία του, σύμφωνα με τον δικηγόριο του, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ο 35χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι επιτέθηκε στον 30χρονο μετά από προτροπή της 35χρονης, ρίχνοντας σε εκείνη την ευθύνη για το συμβάν. Εξάλλου, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον άτυχο Ιρακινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αναβάθμισαν την κατηγορία που είχε αποδοθεί αρχικά στην 35χρονη κατηγορούμενη από «συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε «ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, καθώς ο νόμος προβλέπει για όσους καταδικάζονται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, την ίδια ποινή με εκείνους που κρίνονται ένοχοι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση: ισόβια κάθειρξη.

Από την πλευρά της, η 35χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον 35χρονο στην Ιεράπετρα, μετά την πράξη του τελευταίου, καθώς τον φοβόταν αφού στο παρελθόν την είχε χτυπήσει επανειλημμένα.

Όπως ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης, κ. Αλέξανδρος Φουκαράκης, «στην ουσία της η υπόθεση είναι μια ερωτική αντιζηλία». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 35χρονος «είχε ξυλοφορτώσει επανειλημμένα» την εντολέα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκείνη «δεν μπορούσε να αντιδράσει υπό το φόβο» ότι θα έκανε κακό και σ’ εκείνην.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, πλέον η κατηγορούμενη διώκεται ποινικά για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα από τη δολοφονία του 30χρονου, ενώ καθοριστικό ρόλο στις έρευνες έπαιξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, «Μαρτυρίες» για «διαπληκτισμούς» και συχνούς καυγάδες με τον Μαροκινό που ερχόταν από την Ιεράπετρα στο Ηράκλειο για να συναντήσει την Ρουμάνα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς φέρεται να χτύπησε τον 30χρονο με αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο-γκλοπ.

Ο άτυχος άνδρας είχε εντοπιστεί πριν από μερικές ημέρες αιμόφυρτος, χωρίς τις αισθήσεις του, στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου διέμενε στα Καμίνια Ηρακλείου, και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη:

Έγκλημα στα Καμίνια: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας για τον 30χρονο (βίντεο, εικόνες)

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο τραυματισμός, ο οποίος έμελλε να κοστίσει τη ζωή στον 30χρονο, επήλθε μετά από πτώση από τη σκάλα. Εντούτοις, η Αστυνομία δεν αρκέστηκε στα... προφανή και μετά από μαρτυρία που έφτασε στη διάθεσή της, και η οποία έκανε λόγο για «διαπληκτισμούς», φέρεται να έστρεψε τις έρευνες προς την εκδοχή του εγκλήματος.

Η επιμονή και η μεθοδικότητα των αστυνομικών έμελλε να αποδώσουν τελικά καρπούς, αφού οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 30χρονος δεν είχε τραυματιστεί από μόνος του. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του 35χρονου Μαροκινού, ο οποίος φέρεται να είχε αντιπαράθεση με τον 30χρονο από το Ιράκ εξαιτίας της 35χρονης, η οποία συζούσε με το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, η 35χρονη είναι μητέρα ενός 7μηνου βρέφους που απέκτησε με τον συνομήλικό της από το Μαρόκο.

Ο τελευταίος φέρεται να παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε και χτύπησε τον 30χρονο Ιρακινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, υποστήριξε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Ο 35χρονος υπέδειξε, μάλιστα, στους αστυνομικούς ένα αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο σε μορφή... γκλοπ, με το οποίο φέρεται να χτύπησε τον 30χρονο. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να κατάφερε να κάνει μερικά βήματα πριν σωριαστεί αναίσθητος μπροστά από τη σκάλα της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Εκεί εντοπίστηκε από ένοικο της πολυκατοικίας, η οποία, σοκαρισμένη, ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Η 35χρονη συνελήφθη για παρασιώπηση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε τελικά σε βάρος της ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News