Κρήτη

Ηγουμενίδης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της μελέτης για Κερατόκαμπο-Καστρί

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε στον βουλευτή πως η μελέτη εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ μέσω του οποίου διασφαλίζεται η χρηματοδότηση της «Ακτομηχανικής, Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Γεωτεχνικής Έρευνας, Οριστικής Λιμενικών Έργων και τευχών δημοπράτησης παραλίας Καστρίου–Κερατοκάμπου» μελέτη

Τη διαβεβαίωση πως είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της ακτομηχανικής μελέτης για το έργο Κερατοκάμπου-Καστρίου στο Δήμο Βιάννου έλαβε από τον Περιφερειάχη Κρήτης Σταύρο Αρνατουάκη ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε εκτενώς με τον Σταύρο Αρναουτάκη το ζήτημα επίσπευσης της ακτομηχανικής μελέτης που αφορά στο παραλιακό μέτωπο Καστρί – Κερατόκαμπος του Δήμου Βιάννου, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε στον βουλευτή πως η μελέτη εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ μέσω του οποίου διασφαλίζεται η χρηματοδότηση της «Ακτομηχανικής, Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Γεωτεχνικής Έρευνας, Οριστικής Λιμενικών Έργων και τευχών δημοπράτησης παραλίας Καστρίου–Κερατοκάμπου» μελέτη.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Νίκο Ηγουμενίδη σε άμεση επικοινωνία και με τον υπεύθυνο μηχανικό του Δήμου κ. Γεώργιο Παπαμαστοράκη που είχε την επίβλεψη της ώριμης πλέον μελέτης από πλευράς του Δήμου Βιάννου με στόχο να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες, όπου και έγινε ο προγραμματισμός της πορείας του έργου.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το μελετητικό γραφείο Ρογκάν, η επίβλεψη ανήκε στον κ. Παπαμαστοράκη, ενώ τα τελευταία χρόνια ήρθησαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια των αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων για την τελική «ωρίμανση» της μελέτης για την οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος για την χρηματοδότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια