Ηγουμενίδης: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας

Κρήτη
Ηγουμενίδης: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης όλων των μέτρων προστασίας στις σεισμόπληκτες περιοχές καθώς οι άνθρωποι διαμένουν σε οικίσκους και σε διάσπαρτους οικισμούς όπου απαιτείται η απρόσκοπτη πρόσβαση τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες Υγείας

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ –ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων Γιάννη Λεονταράκη  πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα πλήξει την Κρήτη τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης στο Νομό Ηρακλείου αναφορικά με την προστασία των κατοίκων, την διασφάλιση της οδικής διασύνδεσης των περιοχών και των αναγκαίων παρεμβάσεων προκειμένου να προστατευτεί η ανθρωπινη ζωή και να εξασφαλιστεί η προσπελασιμότητα και προσβασιμότητα των κατοίκων κυρίως σε ορεινές περιοχές όπως η Βιάννος, η Αγία Βαρβάρα, το Οροπέδιο Λασιθίου κ.ά.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης όλων των μέτρων προστασίας στις σεισμόπληκτες περιοχές καθώς οι άνθρωποι διαμένουν σε οικίσκους και σε διάσπαρτους οικισμούς όπου απαιτείται η απρόσκοπτη πρόσβαση τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες Υγείας. Ο Βουλευτής τόνισε την ανησυχία του για τους ανθρώπους αυτούς και κυρίως την αγωνία μήπως η κακοκαιρία προκαλέσει πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς στους οικίσκους μοναδικό μέσο θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταράκης ανέλυσε το σχεδιασμό της Περιφέρειας ενόψει της κακοκαιρίας, τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης της Δημόσιας Υγείας και τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να τηρήσουν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ο Βουλευτής σημείωσε με τη σειρά του την ανάγκη εγρήγορσης πολιτών, υπηρεσιών και φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από την επερχόμενη κακοκαιρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News