Έγκλημα στα Καμίνια: Σήμερα η απολογία των «2» για τον θάνατο του 30χρονου

Κρήτη
Έγκλημα στα Καμίνια: Σήμερα η απολογία των «2» για τον θάνατο του 30χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρία που έκανε λόγο για «διαπληκτισμούς», φέρεται να έστρεψε τις έρευνες προς την εκδοχή του εγκλήματος

Στην ανακρίτρια Ηρακλείου οδηγούνται εντός της ημέρας τα δύο άτομα που συνελήφθησαν πριν από λίγα 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου ενός 30χρονου από το Ιράκ.

Ο άτυχος άνδρας είχε εντοπιστεί πριν από μερικές ημέρες αιμόφυρτος, χωρίς τις αισθήσεις του, στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου διέμενε στα Καμίνια Ηρακλείου, και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Πρόκειται για έναν 35χρονο μαροκινής καταγωγής και μια συνομήλική του ρουμανικής εθνικότητας. Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε βάρος της συγκατηγορούμενής του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και της ανακρίτριας για να απολογηθούν για τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδόθηκαν. Ωστόσο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη σημερινή ημέρα. Σημειώνεται ότι στους κατηγορούμενους διορίστηκαν αυτεπάγγελτα συνήγοροι υπεράσπισης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κανείς από τους δύο δεν είχε δικηγόρο.

Διαβάστε ακόμη:

Έγκλημα στα Καμίνια: Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα - Ποια τα κίνητρα του δράστη (βίντεο)

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, προβαίνοντας στη σύλληψη των δύο 35χρονων. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο τραυματισμός, ο οποίος έμελλε να κοστίσει τη ζωή στον 30χρονο, επήλθε μετά από πτώση από τη σκάλα. Εντούτοις, η Αστυνομία δεν αρκέστηκε στα... προφανή και μετά από μαρτυρία που έφτασε στη διάθεσή της, και η οποία έκανε λόγο για «διαπληκτισμούς», φέρεται να έστρεψε τις έρευνες προς την εκδοχή του εγκλήματος.

Η επιμονή και η μεθοδικότητα των αστυνομικών έμελλε να αποδώσουν τελικά καρπούς, αφού οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 30χρονος δεν είχε τραυματιστεί από μόνος του. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του 35χρονου Μαροκινού, ο οποίος φέρεται να είχε αντιπαράθεση με τον 30χρονο από το Ιράκ εξαιτίας της 35χρονης, η οποία συζούσε με το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, η 35χρονη είναι μητέρα ενός 7μηνου βρέφους που απέκτησε με τον συνομήλικό της από το Μαρόκο.

Ο τελευταίος φέρεται να παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε και χτύπησε τον 30χρονο Ιρακινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, υποστήριξε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Ο 35χρονος υπέδειξε, μάλιστα, στους αστυνομικούς ένα αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο σε μορφή... γκλοπ, με το οποίο φέρεται να χτύπησε τον 30χρονο. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να κατάφερε να κάνει μερικά βήματα πριν σωριαστεί αναίσθητος μπροστά από τη σκάλα της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Εκεί εντοπίστηκε από ένοικο της πολυκατοικίας, η οποία, σοκαρισμένη, ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Η 35χρονη συνελήφθη για παρασιώπηση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε τελικά σε βάρος της ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News