Κρήτη

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων από την πανδημία αντικείμενο συνάντησης στο ΕΚΗ

Με φόντο τη νέα χρονιά και το στοίχημα της ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων, συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν την καλή και ασφαλή λειτουργία τους

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή πολλών θεσμικών φορέων. Αντικείμενο της συνάντησης τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία στις επιχειρήσεις- που αποτελούν και τον οικονομικό πνεύμονα της επιχειρηματικότητας τόσο του τόπου μας όσο και ολόκληρης της χώρας. 

Με φόντο τη νέα χρονιά που έχουμε μπροστά μας και το στοίχημα της ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων  συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν την καλή και ασφαλή λειτουργία τους.

Το 2021 θα μείνει στην Ιστορία ως μία χρονιά που η Ελλάδα παγίωσε το αίσθημα της ασφάλειας στους επισκέπτες της εξαργυρώνοντας ό,τι είχε χτίσει στο μέτωπο αυτό την προηγούμενη χρονιά. Η πολύ καλή επίδοση, τηρουμένων ασφαλώς των αναλογιών του 2021 οφείλεται στο γεγονός ότι ο επιχειρηματικός κλάδος και οι εργαζόμενοι σε αυτών προετοιμάστηκαν δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και η κυβέρνηση συνεργάστηκε στενά και αποτελεσματικά.

Για το 2022 η ασφάλεια θα είναι και πάλι το πρώτο κριτήριο για να ταξιδέψει κάποιος σε τουριστικούς προορισμούς, αφού η πανδημία παραμένει. Αλλά σε κάθε περίπτωση η Κρήτη διατηρεί το ισχυρό Brand της, έχει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση, και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Το μεγάλο ζητούμενο για τη νέα χρονιά είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και η αύξηση των εσόδων όλων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον Τουρισμό.

Η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο έγινε με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Στρατή Μαγκουσάκη σε μία προσπάθεια διαρκούς επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και τα θέματα που την απασχολούν. 

Στη πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης του τομέα Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης, η Πρόεδρος Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο Πρόεδρος των μαγείρων και ζαχαροπλαστών νομού Ηρακλείου Νεκτάριος Μωϋσακης, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη τα εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ Εύη Ζερβού, Χαρά Φραντζεσκάκη, Αργυρή Χαϊνάκη, Νίκος Πάγκαλος, Νίκος Παπαδάκης και Γρηγόρης Κοκοβάκης καθώς επίσης και τα στελέχη του κόμματος Γιάννης Νύκταρης και Μάνια Οικονομάκη.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Στρατό Μαγκουσάκη θα ακολουθήσουν ξεχωριστές συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς του νομού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια