Κρήτη

Πλοκάμια στην Κρήτη είχε διεθνές κύκλωμα με παράνομα αναβολικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα (vid, φωτο)

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας - Συνελήφθησαν τρία άτομα - Οι Αρχές κατάσχεσαν περισσότερα από 135.000 αναβολικά χρηματικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Mέχρι την Κρήτη είχαν φτάσει τα πλοκάμια της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείτο στη διάθεση παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας η οποία συνέλαβε 3 άτομα για την υπόθεση. Ας σημειωθεί ότι οι Αρχές κατάσχεσαν περισσότερα από 135.000 αναβολικά χρηματικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. 

Η οργάνωση φέρεται να είχε ως "ορμητήριο" την Πάτρα. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017. 

 • χρησιμοποιούσαν διάφορους χώρους ως αποθήκες των σκευασμάτων,
 • χρησιμοποιούσαν γυμναστήριο και κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής για την περαιτέρω διακίνηση,
 • χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στις οποίες τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.,
 • επεδίωκαν να αποκρύπτουν την προέλευση των εσόδων που αποκόμιζαν και να τα νομιμοποιούν μέσω τραπεζικών λογαριασμών τρίτων προσώπων καθώς και δελτίων τυχερών παιγνίων,
 • δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεις κατά την αποστολή δεμάτων.

 Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αποστολών δεμάτων. Η προμήθεια των σκευασμάτων και των πρώτων υλών για τη συσκευασία τους πραγματοποιούνταν κυρίως από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ των πελατών της οργάνωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, περιλαμβάνονται 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές – προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και ιδιοκτήτης φαρμακείου. 

Η… χαριστική βολή στη δράση της οργάνωσης έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη με παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις –στις οποίες συμμετείχε και στέλεχος της Europol- σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Ιωάννινα και Δράμα.  

"Πλοκάμια" στην Κρήτη 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πάντως, δέματα είχαν σταλεί και σε περιοχές των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι παραλήπτες τους. 

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων και ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, με τη συνδρομή και στελέχους της Europol , πρωινές ώρες προχθές, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Ιωάννινα και Δράμα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και εγκαταστάσεις , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

 • 135.000 δισκία - αμπούλες με αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,
 • 124.620 ευρώ,
 • αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια,
 • σιδερογροθιά και σουγιάς,
 • 9 κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός δίσκος αποθήκευσης,
 • μεγάλη ποσότητα υλικού συσκευασίας και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια